ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ

«Όπου ξένος βασιλεύει, και δή μετ ‘ απολύτου εξουσίας, τα πάντα ψεύδος εισί και σκιά. Ο νόμος εκεί ενέδρα, η δικαιοσύνη σκευωρία, η αρετή έγκλημα, η Πατρίς κενόν όνομα και αυτή η οικογένεια, πηγή πικριών και οδύνης. Εις την εθνικήν όθεν αποκατάστασιν δέον να αποβλέπη Ο Ιόνιος Λαός ως εις τέρμα των συμφορών».

(Απόσπασμα από το γράμμα του Ριζοσπάστη αγωνιστή από την Κεφαλονιά Ηλία Ζερβού – Ιακωβάτου, βουλευτού, της Ιονίου Βουλής, που έστειλε στη γυναίκα του από το νησάκι Οθωνοί στα βόρεια της Κέρκυρας, όπου τον είχαν εξορίσει οι Άγγλοι).

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2009

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα στο Ληξούρι
Σήμερα Σαββατο 26/12/2009 και ώρα 5:30 στην προβλήτα των πλοίων στο λιμάνι Ληξουρίου, κάτω από πλήρη σύγχυση και μέθη, βρέθηκε στη θάλασσα μια αλλοδαπή γυναίκα περίπου 32 ετών. Αφού ειδοποίησε ένας δικός της άνθρωπος που ήταν κοντά της το Λιμεναρχείο, μια λιμενικός έπεσε στη θάλασσα και την έσωσε από βέβαιο πνιγμό. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Μαντζαβινατειο νοσοκομείο να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Λόγω του ότι βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση και μέθη αντιστάθηκε στους γιατρούς και δεν δεχόταν να κάτσει στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα οι δικοί της να αναγκαστούν να την πάρουν στο σπίτι. Από ότι μας ανέφερε ο διευθυντής του Μαντζαβινάτειου κ Κουρης, η γυναίκα βρίσκεται εκτός κινδύνου. Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στη λιμενικό. Πολλοί μπορεί να πείτε ότι είναι υποχρεωμένη... Για πέσε 5:30 το πρωί χειμώνα στη θάλασσα και τα λέμε!!! Προανάκριση διενεργεί το λιμεναρχείο Ληξουρίου.

Ρεπορτάζ: Βούτος Σάκης - Δημοσιογράφος Ε.Ρ.Τ.

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009

ΕΥΧΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


2010 ΕΥΧΕΣ
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
ΚΑΙ Σ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ