Θέλομε να γίνωμεν ελεύθεροι και όχι να λεγόμεθα ελεύθεροι

ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ ΙΑΚΩΒΑΤΟΣ 26-12-1848

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΛΛΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ



"Ποιος έχει δικαίωμα να μένει Απαθής μπροστά στη θυσία του Τόπου του?"
 
Ένα έμεινε, το τελευταίο για το Ληξούρι, το Ματζαβινάτειο Νοσοκομείο. Ύμνος στις ανθρώπινες αξίες Δωρεά και Προσφορά των Αειμνήστων Αλιβιζάτων στον τόπο που από τον ΠΕΝΤΌΓΑΛΟ έως τον σημερινό εκλεκτό και άριστο άνθρωπο και επιστήμονα ΓΙΏΡΓΟ ΚΟΥΡΉ Υπηρετεί την Ύψιστη ανάγκη, την Υγεία.
Ένα έμεινε και παλεύουν από Γιώργου Φιλιππάτου μέχρι σήμερα και αυτό να το "ξεριζώσουν".
Έρχομαι στο θέμα.
Το Υπουργείο Υγείας δια του σημερινού Υπουργού υπαναχώρησε μπροστά στους όρους των ευεργετών Αλιβιζάτων και επανέφερε στο προηγούμενο καθεστώς το Ματζαβινάτειο με μία προσθήκη, που αποτελεί Δούρειο Ίππο και Κερκόπορτα για αυριανά... Βάσανα.
Το ονόμασε Ματζαβινάτειο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας.
Ο τοποθετημένος και θεσμικά υφιστάμενος του Υπουργού εκτελών χρέη Διοικητού του Νοσοκομείου σε ολιγομελή για το θέμα αυτό συνάντηση μας, δικαιολόγησε τη θέση του Υπουργού ως… «λάθος».
Κατά την άποψή μου το «λάθος»  του Υπουργείου δεν είναι καθόλου αθώο. Είναι τα ψιλά γράμματα, οι «δύο τάβλες» του Οδυσσέα στον Δούρειο Ίππο που ξεκουρβούλωσαν την Τροία.
Συμπατριώτες, τις κουτοπονηριές και τις σκοπιμότητες της Πολιτικής τις έχω ζήσει 12 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου και 2 χρόνια Αντιπρόεδρος στο ΔΣ της Πολυκλινικής.
Το Κέντρο Υγείας το πέταξαν εν γνώσει τους για να μετατρέψουν στη πορεία το Ματζαβινάτειο από Νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας κόβοντας και ελαχιστοποιώντας τις Νοσοκομειακές Υπηρεσίες του, μεγιστοποιώντας συγχρόνως αρμοδιότητες Κέντρου Υγείας.
Κάνω έκκληση όχι εφησυχασμός, ότι πετύχαμε μέχρι σήμερα με τους αγώνες του Γιώργου του Φιλιππάτου, του Μάκη του Θεοτοκάτου, του καθηγητού Νίκου Αλιβιζάτου και όλων των Ληξουριωτών, κινδυνεύει να το σύρουνε και τούτο στην απέναντι όχθη.
Στο Ματζαβινάτειο ζει η ψυχή των ευεργετών μας Αλιβιζάτων, προσεφέρθη μόνο για Νοσοκομείο και θα μείνει Νοσοκομείο, δίχως συμπληρώματα ούτε δήθεν… «λάθη» που κατάντησαν το Ληξούρι μικροχώρι δίχως ούτε… καθαριστήριο ρούχων!
 
 
 
Τσιβράς Στάθης
Συνταξιούχος Οδοντίατρος
 
Επί Δωδεκαετία στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου
και δύο χρόνια Αντιπρόεδρος στη Πολυκλινική Αθηνών
                              

Μόνιμος κάτοικος Καμιναράτων
                                                 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977759159


Απο www.kefaloniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: