Θέλομε να γίνωμεν ελεύθεροι και όχι να λεγόμεθα ελεύθεροι

ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ ΙΑΚΩΒΑΤΟΣ 26-12-1848

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΣΕΙΣΜΟΣ 3-2-2014 ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ









Δελτίο Τύπου ΟΚΑΠ για ψυχική 

υποστήριξη μετά το σεισμό

Κλιμάκια επαγγελματιών ψυχικής υγείας, αποτελούμενα από Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχίατρο, προσωπικό από τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου, την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ και του Κέντρου Ημέρας της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ , βρίσκονται καθημερινά στην έδρα του Βοήθεια στο Σπίτι της Παλλικής, στο ΠΙΚΠΑ με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχολογική υποστήριξη του κόσμου γενικότερα αλλά και των χώρων υποδοχής αστέγων από το σεισμό, όπως και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 26710 91342 και 6936750330
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Διονύσιος Κοκκόσης
ΑΠΟ kefaloniapress 
Οι Kεφαλονίτες, ιδιαίτερα μετά τη χθεσινή άθλιότητα – προβοκάτσια για επικείμενο μεγάλο σεισμό, εγκαταλείπουν το νησί οικογενειακώς. Πηγαίνουν εκεί που σπουδάζουν τα παιδιά τους ή ζουν άλλοι συγγενεις.
 Και τι να τους πεις? Μείνε? Όταν το νησί κυβερνάται από το απόλυτο τίποτε, ο κόσμος δεν έχει που να ακουμπήσει, δεν υπάρχει καποιος να εμπιστευτεί και άγεται και φέρεται από κάθε φήμη και «πληροφορία για ειδικό σήμα».
 Και ενώ οι Κεφαλονίτες φεύγουν και αδειάζουν το νησί, κάποιοι άλλοι το γεμίζουν! Ποιοι είναι αυτοί? Πως γέμισε το νησί με όλες αυτές τις ξένες φάτσες? Τι είδους μικροπωλητές είναι αυτοί σε μια αγορά που δεν υπάρχει σάλιο?
 Τι θέλουν τα δεκάδες "ντάτσουν" στο νησί μας? 
 Η Kεφαλονιά βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που σημαίνει –κατά τη ταπεινή μας γνώμη- και έκτακτα μέτρα αστυνόμευσης στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στο Ληξούρι πρωτίστως και στο Αργοστόλι.
 Ζητάμε από την Αστυνομία της Περιφέρειας και το Λιμεναρχείο να πάρουν μέτρα ελέγχου των διάφορων ομάδων που μπαίνουν σαν σμήνος στο νησί μας αυτό τον καιρό. Τι θέλουν? Που πάνε ? που θα μείνουν?Δεν θα περνάει κανένας στο νησί αν δεν έχει συγκεκριμένο λόγο και δεν δηλώνει που θα διαμείνει. 
Ειναι δυνατόν να διαμένουν στο κρουαζιερόπλοιο? 
 Η ασφάλεια των κατοίκων  αλλά και η δημόσια υγεία έχουν τεθεί σε κίνδυνο στην Κεφαλονιά. Ζητάμε από την Αστυνομία να προστατέψει την Κεφαλονιά από κάθε απόπειρα λεηλάσίας στα χαλάσματα, κλοπών και κινδύνου της ζωής και της περιουσίας των σεισμοπαθών και όλων των κατοίκων της Κεφαλονιάς.


Αργοστόλι  5/2/2014
ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ                                                       
ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ                                                  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς, ανακοινώνει σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και πρόσωπα που διατίθενται να αποστείλουν βοήθεια για την υποστήριξη της κοινωνίας του νησιού, να απευθύνονται στο τηλέφωνο 26710-26342, προκειμένου να καταγραφεί η προσφορά τους και να γίνει η διαχείριση της βοήθειας.
Ώρες λειτουργίας: 8.30-20.30

2 σχόλια:

New York είπε...

META THN PSIXOLOGIKH BOHTHIA
POY THA DOSOYN POIOS THA
BOHTHISEI TOYS PSIXOLOGOYS

Alexartandlanguage Zoi είπε...

Διάβασα το κείμενο στο οποίο θέτετε ένα πολύ καλό ερώτημα που δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ο κόσμος, η κοινή γνώμη, τα κόμματα, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι λοιποί. Είναι η πρώτη φορά που τίθεται αυτό το ερώτημα και αγγίζει μια μεγάλη υπόθεση για το μέλλον της περιοχής μας (και γενικά της Ελλάδας μας). Ενώ λοιπόν ερημώνεται η Κεφαλονιά απο τους ντόπιους, αρχίζουν να εμφανίζονται άλλοι..... Ποιοι και γιατί; Και τι σχέση έχουν όλα τούτα με τις εξορύξεις σχιστολιθικου αερίου που ετοιμάζονται βήμα-βήμα εδώ και 4 χρόνια; Όπως διαπιστώνω απο τα ΜΜΕ αλλά και την αντίδραση σε κοινωνικά δίκτυα, τηρείται σιγή ιχθύος. Η περιοχή με όλα τούτα προορίζεται για εργοτάξιο, φοβούμαι. Ταυτόχρονα ξεπουλούνται ολα. Άραβες, Ρώσοι και άλλοι αγοράζουν ο,τι βρουν....και γιαυτό παρατηρείται ένας περίεργος "συνωστισμός" . Ίσως να κάνω τραγικό λάθος όμως και να είναι η πατριωτική μου αγάπη που με σπρώχνει... Η γιαγιά μου κατάγεται απο τα Δαμουλιανάτα και ήρθα για προσκύνημα εκεί το 2009. Χαιρετισμούς...."