Θέλομε να γίνωμεν ελεύθεροι και όχι να λεγόμεθα ελεύθεροι

ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ ΙΑΚΩΒΑΤΟΣ 26-12-1848

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ



Με  καθυστέρηση  κάποιων  χρονών  και  κάτω  από  
την  οργή  των  κάτοικων  της  Παλλακής  έγινε  επιτέλους
ένα ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΣΤΟ  ΛΗΞΟΥΡΙ
Βέβαια  πιο  καλά  θα  ήταν  να  μη  είχαμε  τους  σεισμούς

κι  ας  μη  τους  βλέπαμε  ποτέ  μαζεμένους  στο  Ληξούρι 

Το  Kefalonianpress   αναφέρει  Παρουσιάζοντας  το  κομποσκοίνι 
Οι Ληξουριώτες προσήλθαν στην συνεδρίαση άριστα οργανωμένοι και απόλυτα ενημερωμένοι για τα προβλήματά τους και πως μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού τα βιώνουν με τον πιο έντονο τρόπο: Κατεστραμμένα σπίτια, κατεστραμμένες υποδομές, σχολεία σε αδιέξοδο, νηπιαγωγεία κλειστά..  Δυο μήνες σχεδόν μετά τον πρώτο σεισμό και η Παλική είναι μετέωρη.
 Στη συνεδρίαση έγινε μια μεγάλη ανατροπή. Οι Δημότες της Παλικής πήραν την συνεδρίαση στα «χέρια τους» έθεσαν τα προβλήματα με ένα υπόμνημά τους και ανάγκασαν την  Δημοτική Αρχή να συζητάει με βάση το δικό τους υπόμνημα και τα προβλήματα όπως τα είχαν αξιολογήσει οι ίδιοι.
 Όπως σημείωσε ο  Παλικισιάνος Δημοτικός Σύμβουλος  Βασίλης Ρουχωτάς «σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο η μειοψηφία έγινε πλειοψηφία και πήρε την υπόθεση επάνω της». Πραγματικά σήμερα η αντιπολίτευση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων , συγχρονίστηκε με τον παλμό των πολιτών και έγινε αρωγός στα προβλήματά τους.
 Οι δημότες ρωτούσαν τη Δημοτική Αρχή  , οι απαντήσεις ελάχιστες φορές τους κάλυψαν, είχαν πάντα το θάρρος να λένε τα πράγματα με το όνομά τους « δεν σας ρωτήσαμε αυτό» , «δεν απαντάτε σε ότι σας ρωτήσαμε» , «εάν φοράτε παντελόνια ζητείστε συγνώμη».. Και αυτές οι φωνές δεν ήταν τίποτε κρυμμένων προσώπων, ήταν  δημοτών – γυναικών και ανδρών- που στέκονταν περήφανα απέναντι στην Δημοτική Αρχή και τους απηύθυναν  δριμύτατη κριτική.   Δημότες που μέχρι σήμερα ελάχιστη σχέση είχαν με την πολιτική, μητέρες με τα παιδιά τους , επαγγελματίες, άνεργοι..


Από  Inkefalonia μπορείτε  να  δείτε VIDEO από το Δ Σ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

Πως   τέλειωσε
ΚΛΙΚ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΟΣ είπε...

Στις εκλογές που έρχονται αυτά να θυμηθούμε
την ψήφο που θα ρίξουμε πολύ να το σκεφτούμε

Δεν είναι μονό οι ζημιές που ρθαν με τον σεισμό
στην Παλλική οι Άρχοντες έφεραν ΜΑΡΑΣΜΟ