Θέλομε να γίνωμεν ελεύθεροι και όχι να λεγόμεθα ελεύθεροι

ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ ΙΑΚΩΒΑΤΟΣ 26-12-1848

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

ΡΟΜΠΙΝ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ

Πολλοί δεν γνωρίζαμε το δράμα του. Οι δικοί του γνώριζαν, γι' αυτό και αντέδρασαν συγκρατημένα. Σαν έτοιμοι από καιρό. Μας έκανε να γελάμε. Μας διασκέδαζε, δεν μας ψυχαγωγούσε. Πώς άλλωστε; Η δική του ψυχή ήταν λαβωμένη. Μετά τα αστείρευτα δάκρυα για τις σφαγές στη Γάζα, τη Συρία, το Ιράκ και αλλού που συνεχίζονται (σφαγές και δάκρυα), λίγα ας περισσέψουν και για τον Ρόμπιν. 
   Ήταν ακίνδυνος για τους Καίσαρες. Ο Ομπάμα του' πλεξε το εγκώμιο! Και...
  "Η συντηρητική στην πλειοψηφία της βρετανική βουλή, μ' ένα εντελώς απροσδόκητο μήνυμα χαιρέτησε την ταινία του Πίτερ Γουέιρ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ και κάλεσε όλους τους γονείς, τους δασκάλους και τους μαθητές να τη δουν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Πώς έγινε, λοιπόν και ενδιαφέρθηκε ξαφνικά για την τέχνη η αρχαιότερη Βουλή του πλανήτη μας;............."
(Από τον Α' τόμο, σελ.30 του βιβλίου του Βασίλη Ραφαηλίδη "Πέρα από τον Κινηματογράφο", Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου). Και προσθέτει η αφεντιά μου:   "Πάνω πλατεία!...". 
   Τη δική μου λύπη και για την Λορίν Μπακόλ. Την αντι-Μακαρθική, τη γόησα, τη σύντροφο του Χάμφρε'ι' Μπόγκαρτ που πέθανε μόλις στα ογδόντα εννιά (89) της από εγκεφαλικό επισόδειο. Κατά τα άλλα χρόνια πολλά, σήμερα γιορτάζει η Μεγαλόχαρη και στο χωριό μου η "Παναγία στο Βουνό".
   Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, συνταξιούχος τουΤΣΑΥ, Βριλήσσια.
   (Φλωρίνη 29, Τ.Κ. 15235).

Δεν υπάρχουν σχόλια: