Θέλομε να γίνωμεν ελεύθεροι και όχι να λεγόμεθα ελεύθεροι

ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ ΙΑΚΩΒΑΤΟΣ 26-12-1848

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΕΠΙΤΑΧΥΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑ ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΤΑ



Ο ΕΠΙΤΑΧΥΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ
 Από τον Ιούνιο του 2013 λειτουργεί στα Δαμουλιανάτα Κεφαλονιάς επιταχυνσιογράφος του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Υπεύθυνος του προγράμματος εγκατάστασης είναι ο καθηγητής Σεισμολογίας και συντοπίτης μας ’Ακης Τσελέντης, ενώ η εγκατάσταση  έγινε από τον επίσης συντοπίτη μας και μηχανικό του εργαστηρίου Σεισμολογίας Νίκο Γερμενή.
Ο επιταχυνσιογράφος αποτελείται από τρία μέρη, τον αισθητήρα επιτάχυνσης (πορτοκαλί χρώμα), το καταγραφικό (κίτρινο χρώμα) και το modem που διασύνδεει τον επιταχυνσιογράφο με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και στέλνει εκεί τις καταγραφές σε πραγματικό χρόνο. Η σύνδεση γινόταν μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο επιταχυνσιογράφος έχει κατασκευαστεί από «Ελληνικά Χέρια»!!
Από την Παρασκευή 12 Αυγούστου ο επιταχυνσιογράφος διασυνδέθηκε μέσω της τηλεφωνικής γραμμής που πρόσφατα εγκαταστάθηκε εκεί, με το Εργαστήριο Σεισμολογίας. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο  κ. Ζαφειράτο του συλλογου Δαμουλιαναδων  Αθήνας  για την συνεργασία στο θέμα της διασύνδεσης, καθώς και τον κ. Θεοφιλάτο του τοπικού συλλόγου για την βοήθεια που προσέφερε τοπικά.
Στο σεισμό του Μαρτίου 2014 ο επιταχυνσιογράφος κατέγραψε ιδιαίτερα υψηλή τιμή επιτάχυνσης 0.5g. Στο παρακάτω σχήμα παρουσιάζονται οι τρεις συνιστώσες της καταγραφής του σεισμού (Κατακόρυφη, Βορράς –Νότος, Ανατολή –Δύση).


Κείμενο  ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΓΕΡΜΕΝΗΣ  Μηχανικός  Ηλεκτρονικών  και
                Τηλεπικοινωνιακών  Συστημάτων 
 Οκ ΓΕΡΜΕΝΗΣ και Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ  κ ΝΙΚΟ ΓΕΡΜΕΝΗ
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: