Θέλομε να γίνωμεν ελεύθεροι και όχι να λεγόμεθα ελεύθεροι

ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ ΙΑΚΩΒΑΤΟΣ 26-12-1848

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Στις 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδρομή μας στα Καλάβρυτα. Ήταν μια όμορφη φθινοπωρινή απόδραση στη φύση που μας αποζημίωσε όλους μας.
 Η ανάβαση στα Καλάβρυτα με τον οδοντωτό ήταν ένα μαγευτικό ταξίδι στο φαράγγι του Βουραϊκού που είχε ντυθεί με τα χρυσοκίτρινα χρώματα του φθινοπώρου.
Με την  επίσκεψη και την ξενάγησή μας στα ιστορικά μοναστήρια της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου ανανεώσαμε τις ιστορικές γνώσεις μας για το ρόλο που διαδραμάτισαν στον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Οθωμανικό ζυγό και την προσφορά τους στην Ορθοδοξία.
Στον μαρτυρικό τόπο των Καλαβρύτων επισκεφθήκαμε τον τόπο της θυσίας των κατοίκων από τους Γερμανούς, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους μάρτυρες της εθνικής μας Αντίστασης.

Σε παραδοσιακή ταβέρνα στα Καλάβρυτα, γευτήκαμε τα νόστιμα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά του τόπου. Στη βόλτα μας επισκεφτήκαμε τα καταστήματα και προμηθευτήκαμε τα ξεχωριστά παραδοσιακά προϊόντα τους, χυλοπίτες, τραχανά, τυριά, καρύδια και το ιδιαίτερο γλυκό του κουταλιού από τριαντάφυλλα. 






Πηγη http://sdplagia.blogspot.gr/   

Δεν υπάρχουν σχόλια: