Θέλομε να γίνωμεν ελεύθεροι και όχι να λεγόμεθα ελεύθεροι

ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ ΙΑΚΩΒΑΤΟΣ 26-12-1848

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ME TON ΥΠΟΚΟΣΜΟ

Στους συντηρητικούς συμπολίτες μας δίνεται σήμερα η ευκαιρία με την κρίση του δικομματικού συστήματος, να πάρουν διαζύγιο με τον υπόκοσμο που τους φόρτωσαν οι Άγγλοι επεμβασίες τον Δεκέμβρη του 1944. Οφείλουν και αυτοί να κάνουν την υπέρβασή τους, αν ενδιαφέρονται σοβαρά να ζήσει η όποια δημοκρατία βιώνουνν και βιώνουμε. Προηγήθηκε η υπέρβαση της μεγάλης πλειοψηφίας των αριστερών όσων, πάνω από το άδικα χυμένο αίμα και δάκρυα του κόσμου τους, απογαλακτίσθηκαν από την επαγγελόμενη δικτατορία του προλεταριάτου και την απόπειρα εφαρμογής στη ζωή των ασκήσεων επί χάρτου όσον αφορά το γρήγορο προχώρημα της ιστορίας και αγκάλιασαν την προοπτική μιας κοινωνικής αλλαγής προς το καλύτερο με πρώτο μέλημα την στήριξη των αδυνάτων. Και να μην μου αντιτείνουν πως η επέμβαση του Τσόρτσιλ και της παρέας του τους έσωσε. Δεν τους έσωσε, τους λέρωσε και μαζί την όποια συμβολή τους, έστω και μικρή, στη μεγάλη εθνική αντίσταση. Αυτούς που έσωσε ήταν τους δωσίλογους, τους μαυραγορίτες, τους καταδότες, τους βασανιστές, τους συνεργάτες των κατακτητών, Ιταλών, Γερμανών, Βουλγάρων, γενικά τον υπόκοσμο που προθυμοποιήθηκε να υπηρετήσει δουλικότατα τα νέα αφεντικά με το καπέλωμα των κομμάτων της δεξιάς και του κέντρου και που μας έφτασε εδώ που όλοι γνωρίζουμε. Από την άλλη μεριά ας αναλογιστούν τι πιθανώς θα ακολουθούσε αν δεν δεχόνταν αυτό το πάντρεμα και επικρατούσε το ΕΑΜ. Η πορεία λίγο πολύ γνωστή από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Μόνο που σήμερα ο λαός μας θα ήταν περισσότερο μονιασμένος. Οι δωσίλογοι και δίκαια, θα είχαν δώσει λόγο. Οι χιλιάδες νεκροί, σακατεμένοι και σε αναγκαστική υπερορία από τον εμφύλιο, δεν θα βάραιναν στη συλλογική συνείδηση του λαού μας. Τα χωριά μας και η ύπαιθρος δεν θα γνώριζαν την ολοκληρωτική καταστροφή. Οι πόλεις μας δεν θα ακολουθούσαν την παράνομη και ημιπαράνομη άσχημη και άναρχη δόμηση, τον υδροκεφαλισμό της πρωτεύουσας, τον παρασιτισμό. Οι Γερμανικές αποζημιώσειςδεν θα έμεναν στα αζήτητα. Το επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό θα ξεχείλιζε στη χώρα. Τα δάση μας θα ήταν διπλάσια ή και τριπλάσια σε έκταση. Οι παραλίες μας σε χέρια ελληνικά. Τα νησιά μας θα έσφιζαν από ζωή Χειμώνα, Καλοκαίρι. Η βιομηχανική βάση της πατρίδας μας σε γερά θεμέλια, έτοιμη να εκσυγχρονιστεί για την νέα εποχή. Η επιστημονική έρευνα σε καλή πορεία ή και πρωτοπορία. Δύο γενιές Ελλήνων, εκείνη της δεκαετίας του εξήντα και η σημερινή δεν θα είχε πάρει τον δρόμο της ξενητιάς. Και ας μη φοβούνται την νίκη της αριστεράς που της την οφείλουν. Αν ο πλανήτης μείνει στη θέση του, η αριστερά αύριο ή μεθαύριο θα κυβερνήσει. Και η κυβέρνησή της θα κριθεί. Και η όποια αλλαγή θα ακολουθήσει τους καθιερωμένους κανόνες της δημοκρατίας. Διαφορετικά το εκκρεμές της βίας "μία σου, μία μου, σειρά σου, σειρά μου" θα διαιωνίζεται πάνω από τούτο τον ταλαίπωρο τόπο στο διηνεκές που θα συνεχίσει να πουλιέται και να διώχνει τα παιδιά του...
   Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, συνταξιούχος του ΤΣΑΥ Βριλήσσια.
   (Φλωρίνης 29, Τ.Κ. 15235).
Δημοσιεύτηκε στην "Εφημερίδα των Συντακτών" σελ,47 την 30-7-2014.

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λ Σ

Η Λαϊκή Συσπείρωση ενημερώνει σχετικά με τις αποφάσεις της πρόσφατης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς :
Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων :
Τροποποίηση προϋπολογισμού που αφορούσε   :
α.) Την ανακοίνωση της απόσυρσης του Δήμου Κεφαλονιάς από το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου στο Καλόν Όρος  και την ανάληψη του από το υπουργείο υποδομών. Συνέπεια αυτού είναι η νέα καθυστέρηση του έργου (έχοντας ήδη  περάσει 8 μήνες από τους σεισμούς).
β.) Τις  «Δαπάνες για κατεδαφίσεις, καθαιρέσεις, υποστυλώσεις σεισμοπλήκτων  κτιρίων λόγω του σεισμού της 26ης Ιανουαρίου 2014» ΣΑΕ 069, που ενώ οι μελέτες των υπηρεσιών εκτιμούν ότι  το ποσό που θα χρειαστεί είναι 1.600.000 , το υπουργείο ενέκρινε μόνο 360.000 και συμφώνησε ο Δήμος να καταβάλει από ίδιουs πόρους άλλες 40.000 . Έπρεπε ήδη  να είχαν σταλεί τα αναγκαία χρήματα από την κυβέρνηση και να είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες αυτές.
 Για αυτό προτείναμε σήμερα  να γίνει τροποποίηση του προϋπολογισμού για το ποσό  του 1.600.000 ευρώ που κρίνεται ως αναγκαίο  με βάση τις έως τώρα μελέτες των υπηρεσιών για την άμεση έναρξη των εργασιών. Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε μόνο από την ΛΣ και την καταψήφισαν η Δημοτική αρχή, η παράταξη του κ. Μιχαλάτου και ο ΣΥΡΙΖΑ.
γ. Αποκαλύψαμε ότι δυο έργα αναγκαία που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και μήνες πριν, «Προμήθεια τουαλετών για τα σχολεία Σάμης και Παλλικής» αξίας 9.000 ευρώ ΚΑΕ 15.7135.02 και «Προμήθεια Φωτιστικών στύλων για την πλατεία Ληξουρίου» αξίας 15.000 ευρώ ΚΑΕ 35.7135.06 έγιναν πρόσφατα χωρίς απόφαση κανενός αρμόδιου οργάνου που αυτό έχει σαν συνέπεια να μην καλύπτονται ολοκληρωμένα οι ανάγκες των σχολείων και να μην έχουν δοθεί προσφορές  που θα διασφάλιζαν τα οικονομικά του Δήμου.
δ. Καταθέσαμε προσθήκη στην τροποποίηση του προϋπολογισμού για την πληρωμή της χρωστούμενης εταιρικής εισφοράς του Δήμου Κεφαλονιάς  προς  το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «ΑΠΟΠΛΟΥΣ» για το 2014 αξίας 38.772 ευρώ  (έγγραφο  «Απόπλου» αρ. πρωτ. 115/19.09.2014) , αλλά και  των ετών 2011-2012 αξίας 77.544 ευρώ που παραμένουν απλήρωτα.
Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε μόνο από την Λ.Σ και καταψηφίστηκε από την Δημοτική αρχή, την παράταξη του κ. ΜΙχαλάτου και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.


                                                               Αργοστόλι 27 Σεπτέμβρη 2014     

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΕΑΜ

Σαν  σήμερα  το 1941, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ,
ιδρύθηκε στην Αθήνα το Εθνικό Απελευθερωτικό
 Μέτωπο, το ΕΑΜ στις γραμμές του οποίου
συσπειρώθηκε η πλειοψηφία του λαού.
Τρία μικρά κόμματα που δέχθηκαν να συμπορευτούν: Tο Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΣΚΕ), το Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΕ) και η Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας (ΕΛΔ). Οι αντιπροσώποι των τεσσάρων αυτών κομμάτων αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ίδρυση του «Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου».

]Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1941 σε μια μικρή οικία, λίγο πιο πάνω από το τέρμα της οδούΙπποκράτους, οι τέσσερις αντιπρόσωποι συναντήθηκαν μυστικά και υπέγραψαν το Ιδρυτικό της οργάνωσης. Οι υπογράψαντες το Ιδρυτικό ήταν οι:

Λευτέρης  Αποστόλου  ΚΚΕ Χρήστος  Χωμανίδης  ΣΚΕ
Ηλίας  Τσιριμώκος  ΕΛΔ  Απόστολος Βογιατζής ΕΛΔ
Γρήγορα  το  ΕΑΜ  το  αγκάλιασε  ο  λαός  παντού  στην  Ελλάδα 

Έτσι  ξεκίνησε  η  ηρωική  ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  του  λαού  μας


Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

 Αν συμφωνήσουμε, όσοι συμφωνήσουμε και ανεξάρτητα αν το' πε ή δεν το' πε έτσι ο Ισοκράτης, ότι Έλληνας είναι εκείνος που έχει ελληνική παιδεία, όπως αυτή διαμορφώθηκε πριν δυόμισι χιλιάδες χρόνια και νωρίτερα από την συνάντηση σε τούτο τον τόπο ταξιδευτών από και προς όλα τα σημεία του ορίζοντα φορτωμένων πείρα, γνώσεις και απ' αυτές σκέψεις ανταλλάξιμες, τότε ο Μέγας Αλέξανδρος είναι η περίπτωση ενός τυπικού Έλληνα. Και τούτο από την ομολογία του ιδίου στην περίφημη φράση του "στον πατέρα μου χρωστάω το ζειν, στον δάσκαλό μου το ευ ζειν". Λέει δηλαδή απλά χωρίς να επαίρεται για την καταγωγή του, ότι την ύπαρξή του την οφείλει στον πατέρα του (εποχή φαλλοκρατίας στα ύψη) ενώ τον όμορφο, γεμάτο και άξιο τρόπο ζωής τον οφείλει στον δάσκαλό του, τον Έλληνα φιλόσοφο Αριστοτέλη.
   Ήταν και αποδεικτικά αντιρατσιστής. Με την ενσωμάτωση στο στρατό του πολλών ανδρών από τις κατακτημένες χώρες μέχρι που απετέλεσαν την πλειοψηφία, δυσαρέστησε πολλούς παλιούς συναγωνιστές του εθνικιστές από τους οποίους απαλλάχτηκε δολοφονώντας τους (Παρμενίων, Κλείτος) ή μπλέκοντάς τους σε συνωμοσία εναντίο του (Φιλώτας, Κλεισθένης). Υπήρξε και πρόδρομος της πανανθρώπινης συνεννόησης και συνένωσης με την παραίνεση στους Μακεδόνες να νυμφευτούν αλλοδαπές δίνοντας ο ίδιος το παράδειγμα. Έκανε σύζυγό του την Βακτριανή Ρωξάνη και αργότερα την θυγατέρα του Δαρείου Στάγειρα και την κόρη του πέρση ευγενή Ώχου την Παρύσατη. Είπαμε, η εποχή της φαλλοκρατίας στην ακμή της.
   Παράτολμος, γλύτωσε πολλές φορές από αφοσιωμένους φίλους. Αποτίοντας φόρο τιμής στούς ανδρείους που προηγήθηκαν, μόλις πέρασε στην Μικρά Ασία θυσίασε στην Τροία στον Πρίαμο και τον Αχιλλέα. Πανέξυπνος, όχι μόνο δεν καταπίεσε αλλά σεβάστηκε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των άλλων μέχρι όπου όταν έφτασε στην όαση του Άμμωνα στη Λιβύη, οι ιερείς τον χαιρέτησαν σαν "γιο του Άμμωνος Διός" όπως έκαναν με τους βασιλιάδες της Αιγύπτου. Με την παιδεία που γαλουχήθηκε από τον Αριστοτέλη καταλάβαινε την αξία και την δύναμη του πολιτισμού των τόπων που καταλάμβανε. Τιμώρησε τους Θηβαίους που επαναστάτησαν, κατέστρεψε την πόλη τους αλλά εξαίρεσε το σπίτι του ποιητή Πίνδαρου. Ενδιαφερόταν όχι μόνο να κατακτήσει αλλά και να μάθει. Έστειλε τον ναύαρχό του Νέαρχο να εξερευνήσει τα παράλια του Ινδικού ωκεανού. Μεγάθυμος στους νικημένους αντιπάλους του, υπήρξε σκληρός τιμωρός στους διασαλευτές της τάξης που επέβαλε και στη διαφθορά των τοποτηρητών που εγκαθιστούσε. Κυρίαρχος του τότε κόσμου, πίστεψε ίσως πρώτος στην τελική λύση της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών με εντολές από πάνω. Η ιδέα από τότε αποδείχθηκε λαθεμένη. Αμέσως μετά τον θάνατό του άρχησε το αλληλοφάγωμα.
   Βιογράφοι του του καταλόγιασαν και αδυναμίες. Παρ' όλο που το' παιζε ή και το πίστεψε ο ίδιοςότι ήταν Θεός ή ημίθεος, ήταν και άνθρωπος! Και οι θεοί τότε ανθρωπόφερναν...Στο μεταξύ καθώς ήταν εραστής του ανακατώματος των φυλών και πολέμιος του μπαλωμένου παπουτσιού από τον τόπο του, όπου πάτησε το πόδι του του αποδίδουν πατρότητα και τον διεκδικούν. Πουλάει!
   Εμένα μου αρέσει η μουσική που έγραψε για τον Αλέξανδρο ο Σταμάτης Σπανουδάκης και μου αρκεί...
   Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, συνταξιούχος τουΤΣΑΥ, Βριλήσσια.
   (Φλωρίνης 29, Τ.Κ. 15235).

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ

ΦΟΤΟ ΑΠΟ  kefaloniapress
«Τα παιδιά του Οικοτροφείου»
  …Το Σεπτέμβριο του 1964, έφθασαν τα πρώτα σκουροντυμένα παιδιά. Απορημένα, με τα μάτια ορθάνοιχτα, καλά – καλά δεν καταλάβαιναν τι τους συνέβαινε. Ντροπαλά, δισταχτικά πάτησαν τα πρώτα τους βήματα στο προαύλιο του Αρρένων. Το «θεάρεστον ελληνοχριστιανικόν καθήκον», είχε αναλάβει την αντίστοιχη «ιεράν διαπαιδαγώγισην». Τα παιδιά του οικοτροφείου, συναγμένα από τη Βόρεια Ελλάδα, υπό τη φροντίδα της Βασιλικής Πρόνοιας.
    Στο Αργοστόλι θα έψαχναν να βρουν τον εαυτό τους. Κατά δεκάδες στην αρχή, κατά εκατοντάδες αργότερα, απλώνονταν  κατά μήκος του δρόμου, το ένα πίσω από το άλλο, ομοιόμορφα ντυμένα με θλιμμένα σκούρα ρούχα. Ανέβαιναν και κατέβαιναν το Φαραώ  πάντα βιαστικά, να προλάβουν. Έκρυβαν σπουδαία καρδιά μέσα τους, περήφανα, ευγενικά, επιμελή. Ο χρόνος μας έφερε κοντά, γίναμε ένα. Τα αποκαλούσαμε πλέον με το όνομά τους. «Τα παιδιά του οικοτροφείου» είχαν αποβληθεί διαπαντός. Τα πήγαν περίφημα παντού, στα μαθήματα, στον αθλητισμό. Εμπλούτισαν τις ομάδες μας με πάθος, και  ταλέντο. Ο τοπικός Ολυμπιακός ξανάγινε μεγάλος, χάρη σ’ αυτά τα παιδιά. Οι Κεφαλονίτες ήμασταν καλύτεροι στην κολύμβηση, στο μπάσκετ, στο βόλεϊ, μας άφηναν πίσω στο ποδόσφαιρο και στο στίβο. Ήταν, όμως, άπιαστοι στην ενόργανη γυμναστική και στους παραδοσιακούς χορούς. Ανάλαφροι και αέρινοι, έδιναν χάρη, λεβεντιά και ομορφιά στις εθνικές μας επετείους. Αγάπησαν το Αργοστόλι, τους αγαπήσαμε κι εμείς, κρατήσαμε επαφές, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Τους ανταμώσαμε τα κατοπινά χρόνια, με οικογένειες, καριέρες… . Η απόσταση κράτησε αγνή την ανάμνηση από τον όλεθρο του χρόνου. Τους θυμόμαστε όπως τους ζήσαμε τότε. Όταν τους συναντάμε δεν μπορούμε να μη ριγήσουμε σύγκορμοι. Όχι μόνο γιατί μας θυμίζουν τα πιο ευαίσθητα χρόνια μας, όχι μόνο γιατί πέτυχαν στη ζωή τους, ούτε γιατί αγαπούν και σέβονται το νησί μας, όσο για το ότι απέδειξαν, άλλη μια φορά, πως τελικά αυτό που μετράει είναι η θέληση και η ψυχή.
 Το Αργοστόλι και η Κεφαλονιά τους υποδέχονται και τους ευχαριστούν θερμά.


Αλέκος Καλαφάτης


Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΥΣΕΒΙΕ

Έφυγε από τη ζωή ο Ευσεβιος την ημέρα της εορτής του μοναστηριου των Κηπουραιων.
Πενθουμε.  Όλη η κοινωνία της Παλλης και Κεφαλληνίας και οι απόδημοι ανά τον κόσμο.
Σε ευγνωμονουμε Ευσεβιε γιατί μας διδαξες εγκρατεια, πραοτητα αξιοπρέπεια, αγογγυστη αντοχή και αφοσίωση στην πίστη μας.
Σου ζητουμε συγνώμη γιατί δεν σε στηριξαμε ως οφείλαμε και έφυγες θλιμμενος για πολλά, ιδιαίτερα με την κατάσταση που ευρίσκεται ο  αρχαιότερος πολιτιστικός και θρησκευτικος θησαυρος, η Αγία Σοφία της Παλλικης,  ο Ταφιος.
Σου υποσχομεθα Ευσεβιε ότι το έργο σου θα το συνεχίσουμε και τα Κηπουρια θα παραμείνουν ο θρησκευτικος φαρος του τόπου και κέντρο της πίστης μας.
Αποσπάσματα από τον επίκηδειο λόγο κατά την εξοδειον τελετη
Στάθης Τσιβράς 
Συνταξιούχος οδοντιατρος 

Μόνιμος κάτοικος Καμιναρατων
Οργανώνεται ομάδα στήριξης του μοναστηριου
Τηλ 6977759159

Ο ΕΠΙΤΑΧΥΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑ ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΤΑΟ ΕΠΙΤΑΧΥΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ
 Από τον Ιούνιο του 2013 λειτουργεί στα Δαμουλιανάτα Κεφαλονιάς επιταχυνσιογράφος του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Υπεύθυνος του προγράμματος εγκατάστασης είναι ο καθηγητής Σεισμολογίας και συντοπίτης μας ’Ακης Τσελέντης, ενώ η εγκατάσταση  έγινε από τον επίσης συντοπίτη μας και μηχανικό του εργαστηρίου Σεισμολογίας Νίκο Γερμενή.
Ο επιταχυνσιογράφος αποτελείται από τρία μέρη, τον αισθητήρα επιτάχυνσης (πορτοκαλί χρώμα), το καταγραφικό (κίτρινο χρώμα) και το modem που διασύνδεει τον επιταχυνσιογράφο με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και στέλνει εκεί τις καταγραφές σε πραγματικό χρόνο. Η σύνδεση γινόταν μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο επιταχυνσιογράφος έχει κατασκευαστεί από «Ελληνικά Χέρια»!!
Από την Παρασκευή 12 Αυγούστου ο επιταχυνσιογράφος διασυνδέθηκε μέσω της τηλεφωνικής γραμμής που πρόσφατα εγκαταστάθηκε εκεί, με το Εργαστήριο Σεισμολογίας. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο  κ. Ζαφειράτο του συλλογου Δαμουλιαναδων  Αθήνας  για την συνεργασία στο θέμα της διασύνδεσης, καθώς και τον κ. Θεοφιλάτο του τοπικού συλλόγου για την βοήθεια που προσέφερε τοπικά.
Στο σεισμό του Μαρτίου 2014 ο επιταχυνσιογράφος κατέγραψε ιδιαίτερα υψηλή τιμή επιτάχυνσης 0.5g. Στο παρακάτω σχήμα παρουσιάζονται οι τρεις συνιστώσες της καταγραφής του σεισμού (Κατακόρυφη, Βορράς –Νότος, Ανατολή –Δύση).


Κείμενο  ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΓΕΡΜΕΝΗΣ  Μηχανικός  Ηλεκτρονικών  και
                Τηλεπικοινωνιακών  Συστημάτων 
 Οκ ΓΕΡΜΕΝΗΣ και Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ  κ ΝΙΚΟ ΓΕΡΜΕΝΗ
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝ 

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Η ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης ανακοινώνει 
διά του παρόντος, την νέα σύνθεση της Δημοτικής Αρχής σε 
ότι αφορά στις θέσης ευθύνης στον Δήμο μας.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

1.     ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Αντιδήμαρχος Αργοστολίου & Σάμης
Αναπληρωτής Δημάρχου

2.     ΓΑΡΜΠΗ ΣΟΦΙΑ
Αντιδήμαρχος Οικονομικών
Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής

3.     ΜΑΤΙΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Αντιδήμαρχος Ομαλών
Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

4.     ΚΕΚΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Αντιδήμαρχος Λειβαθούς

5.     ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αντιδήμαρχος Ελειού-Πρόννων

6.     ΚΟΝΤΟΓΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Αντιδήμαρχος Ερίσσου

7.     ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Αντιδήμαρχος Πυλάρου

8.     ΜΟΣΧΟΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Αντιδήμαρχος Παλικής

Οι καθύλην αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων θα προσδιοριστούν
στις αποφάσεις του Δημάρχου, οι οποίες θα εκδοθούν τις προσεχείς ημέρες.


ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΥ

ΚΕΔΗΚΕ
Πρόεδρος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Αντιπρόεδρος: ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

Ε.Δ.Α.Κ.Ι.-ΟΤΑ Α.Ε.
Πρόεδρος: ΚΟΚΚΟΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Διευθύνων Σύμβουλος: ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Πρόεδρος: ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Αντιπρόεδρος: ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΕΥΑΚ
Πρόεδρος: ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αντιπρόεδρος: ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΟΚΑΠ
Πρόεδρος: ΓΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Αντιπρόεδρος:  ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΠΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
Πρόεδρος: ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Αντιπρόεδρος: ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Πρόεδρος: ΚΑΤΣΟΥΝΗ ΝΙΚΗ
Αντιπρόεδρος: ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος: ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος: ΚΟΥΝΑΔΗ ΜΑΡΙΑ

Οι ανωτέρω αποτελούν την πρόταση του Δημάρχου για τον ορισμό 
τους από το Δημοτικό Συμβούλιο όπου απαιτείται η έγκρισή του.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΥ
ΤΣΑΓΡΗΣ ΘΕΜΗΣ (έχει ήδη οριστεί)

Εξάλλου με σχετικές αποφάσεις του, ο Δήμαρχος 
Κεφαλλονιάς θα ορίσει Εντεταλμένους συμβούλους με
 συγκεκριμένα καθήκοντα, τους δημοτικούς συμβούλους: 
Κατσιβέλη Γιώργο (Παλική), Κουρκουμέλη Ηλία (Λειβαθώ),
 Γεωργόπουλο Αντώνη (Λειβαθώ), Κοκκόση Βασίλειο (Σάμη) 
και Σολωμό Σπυρονικόλα (Ελειού-Πρόννων).
Οι καθύλην αρμοδιότητες των ανωτέρω θα προσδιοριστούν με 
τις αποφάσεις του Δημάρχου Κεφαλλονιάς, οι οποίες θα δημοσιευθούν.
                                                                              Από το Γραφείο Επικοινωνίας του Δημάρχου

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑ ΚΗΠΟΥΡΓΙΑ ΟΡΦΑΝΕΨΑΝ


Εκλινα την καρδιαν μου του ποιησαι τα δικαιωματα σου εις τον αιωνα δι' ανταμειψιν  Ελέησόν με, Κύριε

Για τον ιεροδιάκονο και μοναχό,  Ευσέβιο, τον Κηπουριώτη

Από  το πέρας της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού η ιερά Μονή της Ευαγγελιστρίας των Κηπουραίων,  έμεινε ορφανή από Τον χρόνια στυλοβάτη της, ιεροδιάκονο και μοναχό, Ευσέβιο Κούτση. Γιος του Βασιλείου της Αλεξάνδρας  Κούτση από τα Καμηναράτα, γεννημένος το 1928, κατά κόσμο Ευάγγελος, από νωρίς πήγε στο μοναστήρι των Κηπουραίων, που μόνασε και συγχρόνως το υπηρέτησε έως τώρα, που ήρθε η στιγμή της αιώνιας φυγής του.
            Για μοναχούς και ευρύτερα για  ιερωμένους οι λόγοι πρέπει να είναι  ελάχιστοι από εμάς τους κοσμικούς...
 Όταν  εμπροστά   στον Θεό το πνεύμα του  παρουσιαστεί, Τού  ευχόμεθα η  ψυχή του να έχει καλήν απολογία επί του Φοβερού Βήματος.
Στα ανθρώπινα πεδία του,  να θυμηθούμε την καλή εξυπηρέτηση  που με υπομονή έπραττε  σε συνανθρώπους του, στους επισκέπτες του μοναστηριού, τον παρήγορο λόγο που συχνά φωλιασμένος στο μυαλό και στο στόμα του, τον ξετύλιγε και  άμεσα  αλάφρυνε τον πόνο και την έγνοια του καθενός που τον επιζητούσε. Σιωπηλός στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, παρατηρούσε, και, όταν ερχόταν η κατάλληλη στιγμή, συμβούλευε μέσα από διάλογο, επιστρατεύοντας ακόμη και ρύσεις θεολογικές των Πατέρων της Εκκλησίας μας.
Αντιπάλευε με τις καιρικές συνθήκες και ημέρευε τα χώματα των Κηπουραίων για να παράγει κρασί και λάδι και ότι  έκρινε αναγκαίο. Και όργωσε, και  έσκαψε, και τρύγησε με ράσα τετριμμένα και ταλαίπωρα, όπως ήταν η μοναχική ζωή του. Σκεφτόταν τα Κηπούρια του, την τύχη τους, είχε μάθει στη μοναξιά του, παραξενευόταν στα πολύβουα των ανθρώπων και όλο κλεινόταν τα τελευταία χρόνια στα εσώτερα της προσευχής και της ψυχής.
Όταν από τα γύρω χωριά έρχονταν φίλοι και δικοί του να τον δουν και ν’ ανάψουν ένα κερί στην Παναγιά την Κηπουριώτισσα και να προσκυνήσουν τον  Τίμιο Σταυρό, το χαιρόταν και άνοιγε το μοναστήρι ολόψυχα. Στο αρχονταρίκι πάντα δεν έλλειπε ο καφές του, το λουκούμι και το κρύο νερό, το δροσάτο όπως το έλεγε. Εμείς, τον Ευσέβιο  τον είχαμε, όπως ήταν φυσικό, ένα με τα Κηπούρια.
Κλείνοντας για τα ανθρώπινα, τα ελάχιστα που μπορεί η γραφίδα μου για τον μοναχό Ευσέβιο  να προσφέρει, στα μύρια λόγια ανοίγω δρόμο παραμερίζοντάς τα, και θυμάμαι,  πώς συχνά μας έλεγε μια προφητεία του Οσίου Ευφροσύνου, ασκητή αγίου των Κηπουραίων, για την τύχη του μοναστηριού.
 «Θάρθει μια στιγμή που τα Κηπούρια θα κρεμαστούν σε έναν βράχο, έπειτα θα πάρουν τα επάνω τους...»
Ίσως αυτός ο βράχος, που συνέχισε την πορεία των σπουδαίων προκατόχων του, να ήταν ο μη γνωρίζων την εξήγηση της προφητείας, ο ίδιος ο μοναχός Ευσέβιος! 

 Είθε, η Θεία Οικονομία να κρατήσει τα Κηπούρια,  Ορθόδοξα, Πνευματικά, Αλώβητα, παρέχοντας στους καταφεύγοντες σε αυτά, την αγάπη και την ειρήνη στην ψυχή .  

                                                                                          Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

ΦΩΤΟ   Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΤΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ


Την  Πέμπτη  11-9-14  το  απόγευμα  ξέσπασε  ισχυρή
καταιγίδα  στο  χωριό  με  αστραπόβροντα
Κράτησε  περισσότερο  από  μια  ώρα  έντονη 
Βροχόπτωση χωρίς  ζημιές  στο  χωριό 
Μια  μικρή  κατολίσθηση  έγινε  στους  Πετανούς  χωρίς  
να  δημιουργηθούν  προβλήματα  στην  κυκλοφορία
Στο  κάμπο  στην  περιοχή  της  Γερασιάς   δημιουργήθηκε 
ισχυρός  ανεμοστρόβιλος  που  παράσυρε  ότι  βρήκε 
Στο  διάβα  του  είχε  την  ατυχία  να  βρεθεί  μια  στέγη
και  κάποια  δέντρα  μέχρι  να  ξεψυχήσει 

Τα  αποτελέσματα  φαίνονται  στις  φωτογραφίες 
ΔΕΝ ΗΤΑΝ  ΠΡΟΧΕΙΡΟΔΟΥΛΕΙΑ
Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΕΒΑΛΕ  ΠΟΛΛΗ  ΤΕΧΝΗ
 ΑΛΛΑ Ο ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΠΟΛΛΗ  ΔΥΝΑΜΗ
ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΓΕ  ΣΤΑ
ΠΕΡΝΑΡΙΑ

 ΕΛΙΑ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΗ
ΛΙΓΟ  ΑΚΟΜΗ  ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΓΙΑ ΤΖΑΚΙ
 ΑΝ Η ΑΓΡΑΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ  ΜΙΚΡΗ
 Η  ΕΛΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ
ΕΔΩ  ΤΗΝ  ΕΚΟΨΕ  ΣΥΡΙΖΑ


Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΤΑ Γ Σ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


 Ο  ΠΑΡΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Δ Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Την  Τρίτη  2-9-14 στο  Δημοτικό  Σχολείο  στο  χωριό
έγινε  Έκτακτη  Γ Συνέλευση  του  Πολιτιστικού Συλλόγου
 Δαμουλιανάτων  Ριφιού 
Στην  συνέλευση  δεν  προσήλθε  ούτε  ΕΝΑΣ  ΡΙΦΙΩΤΗΣ 
Έτσι  τα  θέματα που  ζητηθήκαν  ήταν  γύρω  από  τα 
προβλήματα των  Δαμουλιανάτων 
Στην  Συνέλευση  ήταν  πάρων ο  Νέος  Πάρεδρος  του
 Χωριού Αντρέας Ν Ζαφειράτος 
Συζητήθηκαν  πολλά  προβλήματα  με  σπουδαιότερο
Την  ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ  ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ των  κτηρίων  που
οι  Υπηρεσίες  έχουν  κρίνει  ΚΑΤΕΑΦΙΣΤΕΑ πριν  συμβεί 
κάποιο  ατύχημα 
Το  Θέμα  της  καθαριότητας 
Η  απομάκρυνση  των  Βαρέων  αντικειμένων 
Η  απαράδεκτη  κατάσταση  που  επικρατεί  στην 
είσοδο του  χωριού  στο  σημείο  που  είναι  οι  κάδοι
σκουπιδιών
Για  την  εκκλησιά  ΚΟΙΜΗΣΗ  της  ΘΕΟΤΟΚΟΥ  στο 
Βουνό  και τι  θα  γίνει  ώστε  να  προστατευτεί  από  
μεγαλύτερη  ζημιά  
Για  τους  Μύλους  στο  Κουρτικό  που  έχουν  και  αυτοί
ζημιές  από  τους  σεισμούς  και  κινδυνεύουν  με  κατάρρευση
Ο  Πάρεδρος  είπε  ότι  όλα  αυτά  τα  θεωρεί  αυτονόητα 
 και  θα  προσπαθήσει  όσο  μπορεί   να  υλοποιηθούν  
Όλοι  ευχήθηκαν  στον  Πάρεδρο  επιτυχία  στις  προσπάθειες 
του  και  ότι   θα ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ  στο έργο του
Η  Γ Σ  αποφάσισε  να  δοθεί  στον  Πάρεδρο  το παρακάτω 
ΨΗΦΙΣΜΑ  με  τις  ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ  όσων   περισσότερων  χωριανών  
για  να  το  ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ  στον  ΔΗΜΑΡΧΟ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  με 
Κοινοποίηση  στο  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΛΛΙΚΗΣ
                            ΑΡΚΕΤΟΙ  ΟΙ  ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΧΩΡΙΑΝΟΙ

                                           ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Κον  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΡΙΣΗ

Κοιν ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ
Κον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΟΣΧΟΝΑ


                                    ΨΗΦΙΣΜΑ  ΚΑΤΟΙΚΩΝ  ΔΑΛΟΥΛΙΑΝΑΤΩΝ
Οι  παρακάτω  υπογράφοντες  κάτοικοι  του  Δ Δ  ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΤΩΝ
Στην  Γ Σ  του  πολιτιστικού  Συλλόγου  του  χωριού  μας  την  ΤΡΙΤΗ
2-9-2014  αποφασίσαμε  να  προωθήσουμε  στον  ΔΗΜΑΡΧΟ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ κον  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ  ΠΑΡΙΣΗ   τα  ακόλουθα

1        Κατεδάφιση  των  επικίνδυνων  σπιτιών  και  τοιχίων  στο
       Χωριό και  απομάκρυνση  των  υλικών  κατεδαφίσεων 

2        Οριοθέτηση  χώρου  στο  χωριό  σε  συνεργασία με  τον
       Πάρεδρο  που  να  τοποθετούνται  τα  ΒΑΡΕΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ  
      ΜΟΝΟ  χωριανών  μια δυο  μέρες  πριν  έρθει  το  αυτοκίνητο
       του  ΔΗΜΟΥ  για  την  οριστική  απομάκρυνση  τους  σε   χώρο
       κατάλληλο για  τέτοια  αντικείμενα

3        Αντικατάσταση των  κάδων  που  είναι  σχεδόν  κατεστραμμένοι 
       τόσο  των  σκουπιδιών  όσο  και  της  ανακύκλωσης  
       Οι  κάδοι δεν  πλένονται  με  αποτέλεσμα  αφόρητη  βρώμα  

4        Οι  δρόμοι  από  το  χωριό  έως  το  Ληξούρι  είναι  άκρως 
       επικινδυνοι  και  σε  καποια  σημεια  (πχ  από  Καλάτα  εως
      Δαμουλιανατα)  δεν  έχουν  μπει  κόκκινες ταινίες  στα
      σημεία  που  είναι  ετοιμόρροπα

5   Την   άμεση  παρέμβαση  όποιας  υπηρεσίας  του  Δήμου 
      είναι  αρμόδια ώστε  οι   παλιοί  ανεμόμυλοι που  έχουν 
      επικίνδυνα  ραγίσματα  να  προστατευτούν


      Επίσης  ένα  ακόμη  προβλήματα  που  μπορεί  να  μην
       είναι Αρμοδιότητα  του  ΔΗΜΟΥ  όμως  ζητάμε  την
      ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  του
      
      Η  άμεση  ενεργοποίηση  των  αρμόδιων υπηρεσιών  ώστε  να 
      γίνουν  οι  απαραίτητες  εργασίες  στήριξης  στην  εκκλησιά 
       ΚΟΙΜΗΣΗ της  ΘΕΟΤΟΚΟΥ  στο  Βουνό  να  προστατευτεί 
      από  κατάρρευση 

Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΗΛΙΟΥ
Στην όμορφη αυλή του Δημ. Σχολείου Δαμουλιανάτων, σε μουσικοποιητική βραδιά που οργάνωσαν οι Σύλλογοι μας στις 18-8-2014, παρουσιάστηκε το δεύτερο βιβλίο του Βασίλη Μαλλιώρη με τίτλο «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ».                Πρόκειται για μια ποιητική συλλογή που παρουσιάζει την ευαισθησία του ποιητή πάνω σε θέματα παρμένα από το χώρο και το χρόνο που ζει και από ξεχωριστά γεγονότα και πρόσωπα που τον εμπνέουν.                                          
Τα ποιήματα του αφορούν το αγαπημένο του Ληξούρι και την Παλική, τον έρωτα (τον φτερωτό παντοδύναμο τοξότη), κοινωνικά ζητήματα (ένας ρεαλιστικός πίνακας της ανθρώπινης αγωνίας μπροστά στα μικρά ή μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας), αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και αναμνήσεις της παιδικής κυρίως ηλικίας.
Τον ποιητή παρουσίασε με επιτυχία η φιλόλογος κ. Χρυσούλα Φανού και το μουσικό μέρος το συγκρότημα «ΑΘΑΝΑΤΟΙ».
Η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση, αυθόρμητη και συγκινητική, δείχνει στον Βασίλη το δρόμο για να συνεχίσει την ποιητική πορεία του.
Μια πορεία που ξεκίνησε πέρυσι με την έκδοση των σατιρικών και λαογραφικών ποιημάτων του στη συλλογή του «ΘΥΜΗΣΕΣ ΚΑΙ ΒΗΜΑΤΑ».
Η βραδιά, όπως και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις στα Δαμουλιανάτα, φανερώνουν ότι  ‘κάτι κινείται’ στο χωριό, ότι υπάρχει υλικό πλούσιο και αξιόλογο που πρέπει να αξιοποιηθεί

Απο τον  κ ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ 


Δυο  λόγια  ακόμη  
Η  ποιητική συλλογή «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ»  του  Βασίλη  σίγουρα 
δεν  είναι  το  βιβλίο  που  το αγοράσαμε  για να το  βάλουμε  στο 
ράφι  Είναι  από  αυτά  που  διαβάζονται  ξανά και  ξανά 
Σε  όλες  τις  ενότητες  αλλά περισσότερο  στα  ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ και 
ΑΓΑΠΗΜΈΝΑ είναι  ποιήματα  που  αγγίζουν όλους 
Τελειώνω  με  ποιητικό  μήνυμα  προς τον ποιητή 

Τώρα  πια  μας  συνήθισες  κι  έχουμε  απαιτήσεις 
γι  αυτό  κοίταξε  γρήγορα  καινούργιο  να  αρχινίσεις

 Αν  κάποιος  σ  αποκάλεσε  κακεντρεχώς  Σεφέρη
τα  δικά  του  γραπτά  εδώ  κι  αυτός  ας  φέρει

Κάθισε  πάλι  όπως  πριν  ποιήματα  να  γράψεις
και   τσ  άσχημες  κουβέντες όλες  να  τις ξεχάσεις

Εύχομαι  το  βιβλίο  σου να χει  επιτυχία 
εδώ  να  μαστε  σύντομα  για  το  Νο  τρία 
ΝΙΚΟΣ Θ 
                                                   ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ 

ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 
ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ 
ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ 
                               ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ κ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΦΑΝΟΥ
                                                        
                                                            ΔΙΑΒΑΣΑΝ  ΠΟΙΗΜΑΤΑ 
 ΕΛΕΝΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΡΟΥΛΑ ΜΑΛΙΩΡΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ 
ΒΙΒΙΑΝΑ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ 

                                       Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΡΟΣ 


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 

                                             ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

                     ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΜΑΛΙΩΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΟΛΕΝΗ  ΤΟΥΣ
                     ΠΡΟΕΣΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ Δ Σ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ