Θέλομε να γίνωμεν ελεύθεροι και όχι να λεγόμεθα ελεύθεροι

ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ ΙΑΚΩΒΑΤΟΣ 26-12-1848

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ


Πόσες  φορές όλοι μας  αποβιβαζόμενοι  από το
 ΦΕΡΥ ΜΠΟΤ  στον  Πόρο  δεν  έχουμε  βρεθεί  να 
ακλουθούμε κάποιο  βαρυφορτωμένο  φορτηγό 
η ακόμα  και  Λεωφορείο  Να  μας  πηγαίνει  κατά  
το  κοινώς  λεγόμενο ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ  Να  γίνονται
 βεβιασμένες  προσπάθειες  να ξεφύγουμε  με 
μεγάλο  κίνδυνο  για  τρακάρισμα
Με  απόφαση  του Λιμενάρχη   Κεφαλονιάς  στο  έξης  
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ  για  έξοδο  από το Λιμάνι  θα  έχουν  τα Ι Χ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο Λιμενάρχης Κεφαλληνίας Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑΚΗΣ Γεώργιος, έχοντας υπόψη:
α) Τα αρθρα 169, 173, 295 & 296 Γενικού Κανονισμού Λιμένα Κεφαλονιάς (ΦΕΚ 428/Β/23-05-1978)
β) Την ανάγκη διακίνησης των ταξιδιωτών, που αποβιβάζονται στον λιμένα του Πόρου, στο οδικό δίκτυο της Κεφαλονιάς με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ασφαλείας.
γ) Τα συχνά παράπονα που εκφράζονται από επιβάτες και οδηγούς ΙΧΕ αυτοκινήτων των πλοίων στην γραμμή Πόρου-Κυλλήνης για το γεγονός ότι πολλά βαρέα οχήματα (φορτηγά, λεωφορεία γεωργικά μηχανήματα και μηχανήματα έργων) κατά την εκφόρτωση τους από τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία στον Λιμένα Πόρου, εξέρχονται πρώτα από τα πλοία.
δ) Τους περιορισμούς του Κ.Ο.Κ. που ισχύουν αλλά και το γεγονός ότι υπάρχει μία, μονή και περιορισμένου πλάτους λωρίδα κατεύθυνσης ανά ρεύμα κυκλοφορίας στην διαδρομή από Πόρο για Αργοστόλι και καθίσταται αδύνατη έως και επικίνδυνη η προσπέρασή των φορτηγών από τους οδηγούς των υπολοίπων οχημάτων, οι οποίοι υποχρεώνονται να ακολουθούν τα βαρέα οχήματα σχηματίζοντας ουρά αυτοκινήτων, καθώς συναθροίζονται και τα οχήματα που ήδη κυκλοφορούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κεφαλονιάς, με αποτέλεσμα την άφιξη των διακινούμενων στους προορισμούς τους μετά από πολύωρη ταλαιπωρία, εκνευρισμό και συχνά διενέξεις μεταξύ των.
ε) Το αριθμ. πρωτ. 18634/19-05-2015 έγγραφο Δήμου Κεφαλονιάς
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Οι οδηγοί των φορτηγών οχημάτων, λεωφορείων, γεωργικών μηχανημάτων και μηχανημάτων έργων, που αποβιβάζονται από τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία στον Λιμένα του Πόρου Κεφ/νιας υποχρεούνται να σταθμεύουν τα οχήματα τους προσωρινά μετά την αποβίβαση τους από το πλοίο και μέχρι την αναχώρηση των υπολοίπων οχημάτων που εκφορτώνονται από τα πλοία. Η ολιγόλεπτη στάση των βαρέων οχημάτων θα γίνεται εντός του λιμένα Πόρου, σε σημείο που θα υποδεικνύεται από τα Λιμενικά Όργανα και δεν θα παρεμποδίζει την λειτουργία του λιμένα, ενώ η διάρκεια της δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα δεκαπέντε (15) λεπτά, ώστε να εξασφαλίζεται παράλληλα και η ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων.
Ο Λιμενάρχης

Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑΚΗΣ Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: