Θέλομε να γίνωμεν ελεύθεροι και όχι να λεγόμεθα ελεύθεροι

ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ ΙΑΚΩΒΑΤΟΣ 26-12-1848

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥ (6 Αυγούστου 2015).


Σαν σήμερα, την 6 Αυγούστου 1945 ο χριστιανός πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν διάλεξε να ρίξει την ατομική βόμβα πάνω στον άοπλο λαό της Ιαπωνικής πόλης Χιροσίμα. Και το χριστιανικό φιλοδώρημα το επανέλαβε 3 μέρες αργότερα με μια δεύτερη ρίψη στην πόλη του Ναγκασάκι. Ο Β' παγκόσμιος πόλεμος -ουσιαστικά ο πόλεμος ανάμεσα στις φασιστικές ορδές και τον κόκκινο στρατό- είχε τελειώσει. Η κόκκινη σημαία κυμάτιζε πάνω στα ερείπια του Ρά'ι'χσταγκ από τις 9 Μα'ί'ου του ίδιου έτους. Ο κόκκινος στρατός είχε ήδη σώσει τον κόσμο και ανάμεσά του και τα κράτη που τον πολέμησαν στη γέννησή του μετά την νικηφόρα Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917. Ένα από τα κράτη αυτά ήταν και η Ελλάδα. Τον Γενάρη του 1919 είχε αποβιβάσει στις ρωσικές πόλεις Οδησσό και Σεβαστούπολη 23.551 έλληνες στρατιώτες ενάντια στο νεαρό σοβιετικό κράτος. Αποχώρησαν ντροπιασμένοι αφού άφησαν 398 νεκρούς και πήραν μαζί τους 657 τραυματίες. Όχι μόνο οι μπολσεβίκοι αλλά και οι πολίτες από τα σπίτια τους τους πυροβολούσαν και οι γυναίκες από τα παράθυρα τους έραιναν με ζεματιστό νερό! Αυτά δεν τα διδάσκουν σήμερα σε κανένα ελληνικό σκολειό. Το ακούς κύριε Μπαλτά; Το μάρμαρο βέβαια το πλήρωσαν οι ανθούσες ελληνικές παροικίες της νότιας Ρωσίας με διώξεις, εκτοπίσεις κ.λ.π. Αυτό διδάσκεται και διατυμπανίζεται κάθε τόσο και λιγάκι από τα βρωμοκάναλα και τις συνοδές φυλλάδες χωρίς να αναφέρουν το γιατί.  
   Το πρωτοφανές, το απίστευτο έγκλημα της ρίψης της ατομικής βόμβας εγκαινίαζε την τρομοκρατία του ατομικού μονοπωλίου από τις ΗΠΑ, ενάντια στους ριμαγμένους από τον πόλεμο λαούς και την ερειπωμένη και αιμάσσουσα Σοβιετική Ένωση με πάνω από είκοσι εκατομμύρια (20.000.000) νεκρούς και περισσότερους τραυματίες, που η δοξασμένη της και νικηφόρα αντίσταση εξέπληξε τον κόσμο όλο. Στο Λονδίνο ακόμη επαιάνιζαν τον ύμνο της Διεθνούς!
   Μέσα σ' αυτό το κλίμα με την προηγηθείσα ωμή αγγλική επέμβαση το Δεκέμβρη του 1944 ενάντια στον Λα'ι'κό  Απελευθερωτικό Στρατό (ΕΛΑΣ), το πάνδημο Ελληνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ) και με τη βοήθεια των ντόπιων δωσιλόγων, επέβαλαν με το ζόρι τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα μας, εγκατέστησαν και στήριξαν τις ξενόδουλες κυβερνήσεις μέχρι σήμερα που καταλήστεψαν και κατέστρεψαν την πλούσια και ευλογημένη από τη φύση πατρίδα μας. 
   Όταν τον Αύγουστο του 1947 η ομάδα του Ι.Β.Κουρτσάτοφ αποκάλυψε τα ατομικά μυστικά και έβαλε τέρμα στον ατομικό εκβιασμό, ήταν πλέον αργά. Ο Δημοκρατικός Στρατός της Ελλάδας αποτελούμενος από 12.000 άντρες και 8.000 γυναίκες χωρίς εφεδρείες, βρέθηκε να πολεμάει με υπερδεκαπλάσιο στρατό άριστα εξοπλισμένο, με ναυτικό και αεροπορία με βόμβες ναπάλμ που κατέκαιγαν τα δάση μας κάτω από τις διαταγές του κάθε Αμερικάνου τοποτηρητή, με έναν λαό τρομοκρατημένο, κυνηγημένο από τα ριμαγμένα χωριά του, πεινασμένο και σιτιζόμενο με τα τρόφιμα της ΟΥΝΡΑ (UNRRA). Οι Άγγλοι είχαν ήδη αποχωρήσει από αδυναμία να τα βγάλουν πέρα με ένα καινούργιο ολιγάριθμο αντάρτικο που κυριαρχούσε στη ελληνική ύπαιθρο και καταλάμβανε πόλεις (Καρπενήσι, Καρδίτσα) και είχαν παραδώσει την σκυτάλη στους Αμερικάνους...
   
   Εδώ και δέκα χρόνια την 21 Ιουλίου 2005 η ΤΟΤΕ εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ δημοσίευε στην 62η σελίδα της την παρακάτω επιστολή μου:
                                              BOMBA TΡOMOKΡATIKH
   "Συμπληρώνονται, στις 6 Αυγούστου, 60 χρόνια από την μεγαλύτερη τρομοκρατική πράξη όλων των εποχών. Αναφέρομαι στη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα. Πράξη που έδωσε παράταση στον καπιταλισμό. Τον γέρο καπιταλισμό που γέννησε ττον φασισμό, επέβαλε τον σταλινισμό σαν οδυνηρή ιστορική αναγκαιότητα και αρνήθηκε και αρνείται στην μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, τη στιγμή που οι αντικειμενικές συνθήκες επιτρέπουν σε κάθε κάτοικο του πλανήτη να τρέφεται καλά, να' χει μια σίγουρη στέγη πάνω από το κεφάλι του και να εργάζεται πολύ λιγότερο απ' ό,τι οι σημερινές συλλογικές συμβάσεις ορίζουν.
    Παράλληλα, τέθηκε το μεγάλο ερώτημα κατά πόσο κορυφαίοι επιστήμονες, ανολοκλήρωτοι πολίτες, επιτρέπεται να μπαίνουν στην υπηρεσία αμοραλιστών πολιτικών, δίνοντες "τα άγια τοις κυσί" ".
    Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, συνταξιούχος του ΤΣΑΥ, Βιλήσσια.

ΣΗΜ Έστω  λίγες μέρες αργότερα η αξία του δεν χάνεται

Δεν υπάρχουν σχόλια: