ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ

«Όπου ξένος βασιλεύει, και δή μετ ‘ απολύτου εξουσίας, τα πάντα ψεύδος εισί και σκιά. Ο νόμος εκεί ενέδρα, η δικαιοσύνη σκευωρία, η αρετή έγκλημα, η Πατρίς κενόν όνομα και αυτή η οικογένεια, πηγή πικριών και οδύνης. Εις την εθνικήν όθεν αποκατάστασιν δέον να αποβλέπη Ο Ιόνιος Λαός ως εις τέρμα των συμφορών».

(Απόσπασμα από το γράμμα του Ριζοσπάστη αγωνιστή από την Κεφαλονιά Ηλία Ζερβού – Ιακωβάτου, βουλευτού, της Ιονίου Βουλής, που έστειλε στη γυναίκα του από το νησάκι Οθωνοί στα βόρεια της Κέρκυρας, όπου τον είχαν εξορίσει οι Άγγλοι).

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Δ.Ε.Υ.Α. Κ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ

Δ.Ε.Υ.Α. Κεφαλλονιάς                                                                    
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                           
ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ  ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΟ 70, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 28100
ΤΗΛ: 2671023064, FAX: 2671024668
Α.Φ.Μ: 999414135, Δ.Ο.Υ. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟ
       Αργοστόλι 27-11-2015
                                                                          
                         
Δελτίο Τύπου


   
    Σας ενημερώνουμε ότι τα γραφεία της υπηρεσίας στο Ληξούρι για το χρονικό διάστημα από 30/11/2015-11/12/2015 θα λειτουργήσουν εκτάκτως τις κάτωθι ημερομηνίες :

Δευτέρα 30/11/2015
Τετάρτη  02/12/2015
Παρασκευή 04/12/2015
Δευτέρα 07/12/2015
Τετάρτη 09/12/2015
Παρασκευή 11/12/2015

και ώρες 09.00-14.00.

    Από τις 12/12/2015 θα επανέλθουμε στην κανονική καθημερινή λειτουργία του γραφείου.

    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.
     

Ο   Πρόεδρος   Ανουσάκης Νικόλαος

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

ΤΡΟΠΟΙ ΣΚΕΨΗΣ


 Όλοι μας, παντού στον κόσμο, μικροί, μεγάλοι, σπουδαγμένοι, αγράμματοι, κουτοί ή έξυπνοι, σκεφτόμαστε συνήθως με 2 τρόπους. Πότε με τον έναν, πότε με τον άλλον. Μερικοί όλες τις φορές με τον ένα άλλοι άλλοι όλες τις φορές με τον άλλον. Ποιοί είναι λοιπόν αυτοί οι τρόποι σκέψης;
   Ο ένας είναι ο ΑΠΛΟΣ ή αλλιώς ο ΤΥΠΙΚΟΣ ή ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ τρόπος σκέψης και ο άλλος ο ΣΥΝΘΕΤΟΣ ή αλλιώς ο ΔΙΑΛΛΕΚΤΙΚΟΣ τρόπος σκέψης.
   Με τον πρώτο τον απλό, τον πιο συνηθισμένο, τον πιο εύκολο, τον τεμπέλικο, σκέφτονται οι περισσότεροι και όλοι μας τις περισσότερες φορές ιδιαίτερα όταν είμαστε παιδιά και εκφραζόμαστε αμέσως με σιγουριά, με απολυτότητα και απαντάμε με ένα "ναι" ή ένα "όχι" όταν μας ρωτάνε χωρίς να πολυσκεφτόμαστε με εμπιστοσύνη στις μέχρι εκείνη τη στιγμή γνώσεις μας, τα αισθήματά μας, το γούστο μας, την κατάσταση των πραγμάτων μας... π.χ.
   Α.' "Είμαι τέρας υγείας, δεν φοβάμαι το κάπνισμα".
   Β.' "Αγαπώ την Αννίτα, θα την αγαπώ για πάντα και θα ζήσουμε μαζί ευτυχισμένοι".
   Γ.' "Μου αρέσει η κλασική, η ακαδημαική γλυπτική".
   Δ.' "Αυτά είναι τα καινούργια μου παπούτσια".
Δεν μου χρειάζεται δεύτερη γνώμη. Αυτά πιστεύω και υποστηρίζω. Είμαι φανατικός, ξερόλας! Αυτός ο τρόπος σκέψης ανταποκρίνεται στην απλή, τη μηχανική, την τυπική λογική.
   Και τώρα ας δούμε, ας περάσουμε στον άλλο τρόπο σκέψης που ανταποκρίνεται σ' αυτό που ονομάζουμε "Διαλεκτική Λογική". Αλλά πριν προχωρήσουμε, θεωρώ σκόπιμο για διευκόλυνσή μας να αναφερθώ σε δύο σπουδαίους κατ' εμέ ανθρώπους:
   O ένας απ' αυτούς λεγόταν Ηράκλειτος, ήταν από την Έφεσο, τον θεωρούν έναν από τους σοφούς της αρχαιότητας και είπε την περίφημη φράση "τα πάντα ρει". Δηλαδή όλα (τα πάντα) ρέουν, κυλάνε, αλλάζουν όπως το νερό στ' αυλάκι που συνεχώς δίνει τη θέση του στο πάντα φρέσκο που έρχεται από την πηγή. Και το ίδιο ισχύει για τις ανθρώπινες σχέσεις και αντιλήψεις. Ο άλλος άνθρωπος που θέλω να αναφερθώ είναι ο γνωστός σε όλους συμπολίτης μας Σωκράτης, που δεν είναι πια ανάμεσά μας γιατί μας άφησε χρόνους προ πολλού...Αυτός ήταν ένας τρομερός συζητητής που κι' αν ήξερε πολλά δεν σου κουνούσε το δάκτυλο σαν τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο αλλά σ' έπιανε στην κουβέντα, τη λίμα στη μέση του δρόμου ή την καφετέρια, σεβόταν και πρόσεχε τη γνώμη σου όπου συμφωνούσες ή διαφωνούσες μαζί του και προσπαθούσε να τραβήξει από την κουβέντα σας, τον διάλογό σας (διαλεκτική) ένα συμφωνημένο χρήσιμο συμπέρασμα όπως η μαμή το παιδί από τη μάνα του και γι' αυτό τη μέθοδό του την είπε "Μαιευτική". Εμείς την ονοματίσαμε ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ και αφήσαμε την Μαιευτική για τις μαμές και τους μαιευτήρες...
   Αργότερα κάποιοι ερευνητές προσπάθησαν και βρήκαν τα αίτια, τον μηχανισμό αυτού του τρόπου σκέψης και τον διατύπωσαν στους 4 νόμους της διαλεκτικής για να τους μάθεις εσύ κι' εγώ, να την καταλαβαίνουμε και να την χρησιμοποιούμε ανάλογα με το συμφέρον μας είτε βοηθώντας είτε εμποδίζοντας τους νόμους της. Το ίδιο κάνουν και οι αντίπαλοί μας, αυτοί που μας αντιμάχονται και γι' αυτό κατά την γνώμη μου η γνώση αυτών των νόμων είναι απαραίτητη.
   Είναι δε αυτοί οι νόμοι:
   1). O νόμος της "ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ". Βρήκαν δηλαδή ότι σε κάθε σώμα, σε κάθε αίσθημα, σε κάθε γούστο, σε κάθε πράγμα, συνυπάρχουν 2 δυνάμεις αντίθετες και σφιχταγκαλιασμένες που παλεύουν η μία για να διατηρήσει και η άλλη για ν' αλλάξει αυτό που βλέπουμε στον καθρέφτη, αισθανόμαστε για κάποια, για κάποιον, για ένα μας γούστο, για μία μας διαπίστωση. Και ανεξάρτητα αν τα αποτελέσματα αυτής της πάλης γίνονται αμέσως αντιληπτά ή διαφεύγουν της προσοχής μας, το σώμα και η υγεία μας, -θυμηθείτε τα παραδείγματα που έγραψα στην αρχή- το αίσθημα, το γούστο, τα παπούτσια συνεχώς και βαθμιαία αλλάζουν έτσι που μας επιτρέπεται να διτυπώσουμε τον δεύτερο νόμο της Διαλεκτικής που είναι 
   2) Ο νόμος της "ΜΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ" όπου τίποτε δεν είναι το ίδιο με τον εαυτό του, αυτό που ήταν έστω και ένα ελάχιστο του χρόνου νωρίτερα. Το σώμα μας έχει έστω και για λίγο γεράσει, ο έρωτας για την Αννίτα έχει για λίγο ελαττωθεί ή δυναμώσει και το ίδιο συμβαίνει και για το γούστο μας όσον αφορά την γλυπτική καθώς και για τα προηγουμένως καινούργια μου παπούτσια. Και να μη παρασυρόμαστε από το "δελτίο ταυτότητάς" μας. Αυτό προορίζεται μόνο για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας μας στην Αστυνομία, την τράπεζα κ.λ.π. Εκεί που δεν καταλαβαίνουν και πολλά...Έρχεται έτσι σιγά, σιγά, κάποια στιγμή που μια από τις αντίθετες δυνάμεις που παλεύουν σε ένα σώμα με την ολέθρια μάλιστα συνήθεια του καπνίσματος, σε ένα ομολογημένο αίσθημα, γούστο ή πράγμα να αναδειχτεί νικήτρια και τότε το σώμα χαρακτηρίζεται άρρωστο και γερασμένο, το αίσθημα για την Αννίτα κορυφώνεται και μετατρέπεται σε μόνιμο δεσμό ή μαραίνεται και μοιραία ακολουθεί ο χωρισμός, το γούστο επίσης λημνάζει βελτιούμενο και τρέχουμε στα μουσεία και στα πάρκα να χορτάσουμε ακαδημαικά γλυπτά ή απορρίπτουμε την ακαδημαική τέχνη και προχωρούμε στην μοντέρνα αφηρημένη γλυπτική του Χένρι Μουρ ή των συμπατριωτών μου Γεράσιμου Σκλάβου και Κώστα Ευαγγελάτου. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παπούτσια μου που γίνονται παλιά για ανακύκλωση ή περίφημος πίνακας του Βαν Γκονγκ! Με αυτόν τον τρόπο οδηγούμαστε αβίαστα και στον τρίτο νόμο της Διαλεκτικής Σκέψης που με τις συσσωρευμένες μικρές αλλαγές έρχεται η στιγμή της μεγάλης της επαναστατικής αλλαγής και τον ονομάζουμε
   3) Νόμο "ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ".
    Όλα τα παραπάνω τα έγραψα για να εξηγήσω σε μια φίλη αγαπημένη το δίλεκτο σχόλιό μου "Παγιωμένη αλήθεια" σε ένα ποίημα ενός Βριλησσιώτη που προσωπικά δεν γνωρίζω, του κυρίου Γιάννη Τσίχλα δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα της "Δράση για μια άλλη πόλη" και το επιγράφει "Στην παγίδα των γεγονότων". Και τούτο γιατί ο στίχος του ο αναφερόμενος στις υπόγειες διεργασίες αλλαγής της επιφανειακής ηρεμίας μιας επικρατούσας άβολης κατάστασης στην οποία είμαστε παγιδευμένοι, ζωγραφίζει την ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ την οποία φαίνεται ότι την γνωρίζει καλά ("Παγιωμένη αλήθεια") και έκρινα ότι της αξίζει μία έκθεση.
   Υπάρχει βέβαια και ένας 4ος νόμος της Διαλεκτικής λογικής, ο νόμος της "ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΣΕΣ" αλλά επειδή είναι λιγάκι δύσκολος, τον αφήνω για κάποια άλλη φορά να τον εκθέσω απλά και παραστατικά όσο μπορώ...    Θάθελα όμως να κλείσω σήμερα με την προσθήκη ότι ο λαός μας εκφράζει συχνά με παροιμίες την διαλεκτική πορεία των πραγμάτων όπως "Αγάλι, αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι", "Πέσε, πέσε το κοπέλι κάνει την κυρά και θέλει", "Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι" κ.ά. Ακόμη στην διαλεκτική πορεία της πειθούς με την επανάληψη βασίζεται η διαφήμηση, η φασιστική προπαγάντα του Γκέμπελς με την καταιγιστική επανάληψη ενός ψέματος, η αντίθετη εμμονή στις βασικές αλήθειες της αριστεράς για να γίνουν κτήμα όλων, η επανάληψη της πνευματικής ή σωματικής προσπάθειας για ένα πτυχίο, ένα ρεκόρ καθώς και η φιλοσοφική φράση "Θέση, αντίθεση, σύνθεση".
   Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, συνταξιούχος του ΤΣΑΥ, Βριλήσσια.

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

ΒΑΣΙΛΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΡΘΙΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΣ 
Όλοι γνωρίζουμε  τον  Βασίλη  τον Ζαφειράτο
Στο  σύλλογο ο  Βασίλης  έχει  προσφέρει  από
την  Πρώτη  ήμερα  της  επαναλειτουργίας  του
από  πολλές  θέσεις  Απλό μέλος  του Δ Σ  Ταμίας  
και  τελευταία  Αντιπρόεδρος
ΜΕ ΤΟ Δ Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

                                            ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
                                               ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ  
Όμως  πριν  λίγο  καιρό  παραιτήθηκε  από  το
Δ Σ  επειδή  τους  περισσότερους  μήνες  μένει
στο  χωριό  Η  εγκατάσταση  του  όμως  στο 
χωριό  δεν  ξεκίνησε  με  τον  καλύτερο τρόπο
Ένα  ατύχημα αρκετά  σοβαρό  τον  έχει 
καθηλώσει  προσωρινά  στο  κρεβάτι  Είναι  αυτό
που  λέμε  η  ΚΑΚΙΑ ΩΡΑ η  ΑΝ ΕΧΕΙ  ΤΥΧΗ
Για  να  δει  αν  έχει  πρόβλημα  η  κεραία  της  
Τηλεόρασης  προσπάθησε  ν  ανεβεί  με  αλουμινένια
Σκάλα  στην  ταράτσα  Δυστυχώς  όμως  η  Σκύλλα 
Γλίστρησε  και  η  πτώση  του  Βασίλη  του  άφησε 
Κάταγμα  λεκάνης  Το  χειρότερο  ήταν  μόνος  την 
ώρα  του  ατυχήματος  και  χρειάστηκε  αρκετό  χρόνο  
και  προσπάθεια  να φθίση  σε  τηλέφωνο  και  να 
ζητήσει  Βοήθεια  Με  ασθενοφόρο  στο  νοσοκομείο
στ  Αργοστόλι  που  έμεινε  αρκετές  μέρες Τώρα  στο
σπίτι  πηγαίνει  όπως  λέει αρκετά  καλύτερα 
Βέβαια  η  αποθεραπεία  θέλει  χρόνο  και  υπομονή
Μετά  έμαθε  ότι  το  βραδύ  της  περιπέτειας  του 
δεν  είχε  πρόβλημα  η  τηλεόραση  ούτε  η  κεραία  του
Ήταν  πρόβλημα  ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Είναι  να  σε  θέλει  και λίγο  όπως  λένε 
Στον  φίλο  Βασίλη  ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ  ΓΡΗΓΟΡΑ  ΟΡΘΙΟΣ

ΠΟΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ  ΜΕΡΕΣ     

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ

 

ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ           
                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ
 
    Ανακοινώνεται από την Ιερά Μητρόπολιν ότι την Κυριακή  15 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12 μεσημβρινή θα πραγματοποιηθεί υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας  κ. κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  στην προβλήτα του λιμένος Ληξουρίου.  
 
                               ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Ώρα 12.00 μεσ:  Υποδοχή του νέου Μητροπολίτη από τις Τοπικές Αρχές Α/Δήμαρχο Ληξουρίου, τις άλλες τοπικές αρχές, τον ιερόν  κλήρον και τον λαόν του Ληξουρίου και όλης της Επαρχίας Πάλλης, στην προβλήτα του λιμένος Ληξουρίου. 
 
Σχηματισμός πομπής προς τον Καθεδρικό Ναό Παντοκράτορος-Αγ. Δημητρίου Ληξουρίου
 
Τέλεσις Δοξολογίας 
 
Προσφώνησεις: 
          Από το Α/δήμαρχο Ληξουρίου κ. Αλέξανδρο Μοσχονά
          Τον Αιδες. π. Χαράλαμπο Μαρκετο
           και αντιφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου
           Κεφαλληνίας κ. κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 
           Μετά το πέρας της τελετής,  μικρή υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ από την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Κορωνάτου
 
                                     ΕΚ  ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΚΥΛΛΗΝΗ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ


 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ  ΧΕΙΜΩΝΑ  ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 

Kefalonialines lines  δρομολόγια των 
πλοίων  της  από 1/11εως  30/11/2015

ΑΠΟ  ΚΥΛΛΗΝΗ ΠΡΟΣ ΠΟΡΟ 

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή 
07:00 14:15  22:00    
Σάββατο
07:00  14:15   18:30
Κυριακή
09:30 14:15  22:00    

ΑΠΟ  ΚΥΛΛΗΝΗ ΠΡΟΣ  ΙΘΑΚΗ 
Πέμπτη και Κυριακή

Στο  δρομολόγιο 22.00  το πλοίο συνεχίζει  προς
Βαθύ  ΙΘΑΚΗΣ  Άφιξη  01.00

ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΠΡΟΣ ΚΥΛΛΗΝΗ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

08:30  13:00  16:15  
ΑΠΟ  ΙΘΑΚΗ  ΠΡΟΣ ΠΟΡΟ - ΚΥΛΛΗΝΗ
Δευτέρα και  Παρασκευή
Αναχώρηση  07.00

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΘΗΝΑ Τηλ.: 210 9515100  Tηλ.:  210 9518888
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
  
Τηλ 26710 22033
ΚΥΛΛΗΝΗ  Τηλ.: 26230 92210  Τηλ.:  26230 92290
Πόρος Κεφαλληνίας Τηλ.: 26740 72476
Περισσότερες  πληροφορίες 
wwwkefalonianlines.com

 
 IONIANGROUP  (ΖΑΚΥΝΘΙΝΑ)

1/11/2015 ΕΩΣ 24/4/2015
ΚΥΛΛΗΝΗ- ΠΟΡΟΣ
Δευτέρα έως  Σάββατο
 06:00 -  13:30  17:30
Κυριακές Αργίες
 08:45 -  13:30   17:30

ΠΟΡΟΣ - ΚΥΛΛΗΝΗ

Δευτέρα έως  Σάββατο
 07:45 -  15:30  19:15
Κυριακές Αργίες
11:45 -  15:30  19:15 

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ
ΑΘΗΝΑ  2109499400
ΚΥΛΛΗΝΗ   2623092013  2623092200
ΠΟΡΟΣ  2674072250 2674072450
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ  2671027621-4
ΛΗΞΟΥΡΙ  26710 91097 2671093077
Περισσότερες  πληροφορίες 

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΗΞΟΥΡΙ-ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ


 

                                            
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ
 ΛΗΞΟΥΡΙ : 01/11/15
Από 01/11/2015 έως και 31/3/2016 θα υπάρχουν οι εξής χειμερινές προσφορές στα εισιτήρια.
  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ . Σε όσες οικογένειες μετακινούνται με ΙΧ όχημα, ΔΩΡΕΑΝ ο οδηγός και τα παιδιά έως 15 ετών από Ληξούρι-Αργοστόλι και από   Αργοστόλι-Ληξούρι.
ΔΩΡΕΑΝ ο οδηγός σε όλες τις μετακινήσεις από Ληξούρι-Αργοστόλι και από   Αργοστόλι-Ληξούρι σε όλα τα ΙΧ οχήματα.
Έκπτωση 50% στον οδηγό μηχανής.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΗΝ    
   ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ
 
 
 

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΩΡΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ


 
 

Στο   Δημοτικό  Σχολειό  (Σήμερα  Πολιτιστικό Κέντρο ) στα  
Δαμουλιανάτα  8-18  Αυγούστου  έγινε  Έκθεση  Ζωγραφικής
Παρουσιαστήκαν  οι  Δημιουργίες  τριών  Ζωγράφων 
Του  Βαγγέλη  Αλιβιζάτου  Της  Κυριακής (Κούλας ) Ευαγγελάτου
και  της  Ελένης  Μπαρμπαγιώργη 
Πολύ  καλά  λόγια  ακουστήκαν  και  πολλά  Μπράβο για  όλους  
Γνωστός  σαν  Ζωγράφος  ο  Βαγγέλης  Έγινε παρουσίαση  στο   
www.damoulianata.blogspot .com  με τίτλο 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ  Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ
Η Κούλα  μέλος  του ΔΣ του  συλλόγου  για  πρώτη  φορά
παρουσίασε  δημιουργίες  της
Ελένη  Μπαρμπαγιώργη  άγνωστη  στους  χωριανούς 
 Γι  αυτό  και  πολλοί ρώτησαν  ποια  είναι 
Εμείς  θέλοντας  να  επιβραβεύσουμε  την  συμμετοχή  της
θα  παρουσιάσουμε  την  ΕΛΕΝΗ  να  μάθετε  περισσότερα  

ΕΚΘΕΣΗ ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΤΑ 
ΕΛΕΝΗ ΗΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΗΣ

Κόρη της Ηρώ Ευαγγελάτου και του Γεώργιου Μπαρμπαγιώργη,
Γεννήθηκε και μένει  στην  Αθήνα  
Στο  χωριό  έμεναν  ο  παππούς  της   Γεράσιμος  Θεοδόση
Ευαγγελάτος  και η  γιαγιά  της  Ελένη 
Η Ελένη  μας  είπε  τα  παρακάτω
Από μωρό ακόμα, ερχόμουν με την οικογένεια  μου  στο χωριό
της μαμάς μου, τα Δαμουλιανάτα, τα καλοκαίρια 
Πολλές φορές και Πάσχα. Έτσι έγινε γρήγορα και δικό μου χωριό
 αφού εκεί  περνάγαμε αρκετούς μήνες του χρόνου. Εκεί μεγάλωσα.
Εκεί πέρασα όλα μου τα παιδικά χρόνια, έμαθα να περπατάω,
να μιλάω,  να κολυμπάω στα κρυστάλλινα νερά της Αγ. Ελένης.
 Ατέλειωτες ώρες παιχνίδι με τα παιδιά του χωριού, βόλτες, γέλια,
γλέντια και πανηγύρια το δεκαπενταύγουστο, τραγούδια και χοροί,
τόσες πολλές όμορφες αναμνήσεις χαραγμένες στο μυαλό και
στη καρδιά μου!
Στην  ερώτηση  από  πότε  ζωγραφίζει 
Από μικρή είχα καλλιτεχνικές ανησυχίες, ζωγράφιζα σε ότι έβρισκα,
σε χαρτιά, πετρούλες, τοίχους! Έκανα συλλογές από κοχύλια,
διάφορες κάρτες και μικρά χειροποίητα αντικείμενα.
Μάζευα λουλούδια, σκάλιζα πέτρες και ξυλάκια  να τα ζωντανέψω
και να τα μεταμορφώσω σε ότι φανταζόμουν! Από πλαστελίνες
και πηλό έφτιαχνα τα πάντα, σκαρφιζόμουν χειροτεχνίες από
μικροπράγματα!

ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΥ
Αν  παρακολούθησε  μαθήματα  ζωγραφικής 
Σπούδασα σε δημόσιο Ι.Ε.Κ. την ειδικότητα Γραφιστικής Εντύπου
και Ηλ. Μέσων, στη σχολή κάναμε και μαθήματα ζωγραφικής.
Έτσι έμαθα να ζωγραφίζω, σε καμβά, με τέμπερες και ακρυλικά
χρώματα, ότι μου τραβούσε τη προσοχή.
Επίσης μου αρέσει να ζωγραφίζω με νεροχρώματα ακουαρέλας,
σε χαρτί, κάθε είδους τοπία και διάφορα θέματα όπως λουλούδια
 σε βάζο, αντικείμενα από φωτογραφία ή όπως  τα φαντάζομαι.
Tα  λίγα μαθήματα ζωγραφικής που διδάχτηκα στη σχολή με
βοήθησαν στο ξεκίνημά μου,
Eίμαι  κυρίως αυτοδίδακτη Ανακαλύπτω μόνη μου τεχνικές  και 
πειραματίζομαι με υλικά και χρώματα.

Πως  έλαβε  μέρος  στην έκθεση  στα  Δαμουλιανάτα
Η  θεία  μου  Κυριακή(Κούλα )  Ευαγγελάτου, γνωρίζοντας  τα  έργα
μου με ενθάρρυνε να λάβω μέρος  στη πρώτη έκθεση ζωγραφικής
που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος «Η ΠΛΑΓΙΆ» το καλοκαίρι.
Δέχτηκα μετά χαράς και ένιωσα  μεγάλη τιμή.
Ήταν  πρώτη φορά που έπαιρνα μέρος σε μια  ομαδική έκθεση.

Παράλληλα  με  την  έκθεση  ζωγραφική  η  Ελένη  όπως  είπε  με 
μεγάλη  χαρά  έλαβε  μέρος  και  σ  άλλες  καλλιτεχνικές και πολιτιστικές
εκδηλώσεις του συλλόγου  που  συντόνιζε  η   Μαριολένη  Νεοφύτου

ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Στην εκδήλωση «ζωγραφίζω τη δική μου θάλασσα» που πήραν μέρος
παιδιά διάφορων ηλικιών από το χωριό μας  Βοήθησε  τα  παιδιά  να
χρησιμοποιήσουν ακρυλικά χρώματα και να ζωγραφίσουν  όμορφα
έργα σε καμβά, που  τα  θαύμασαν όσοι παρευρέθηκαν  στην έκθεση
ζωγραφικής.

 
ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΙΝΑΚΕΣ
Μαζί  με  την   Κούλα  Ευαγγελάτου πήρα  τα  όπλα  τους  (πινέλα,
μπογιές ) και  μετέτρεπαν  τα  μπλουζάκια των  μικρών  συγχωριανών 
σε πίνακές ζωγραφίζοντας
 


Συμμετείχε  στην  βραδιά  Μολφέτα  απαγγέλλοντας  σατυρικούς  στοίχους 

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ  ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΣΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ


Τ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΑ  ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥΛΙΑ