Θέλομε να γίνωμεν ελεύθεροι και όχι να λεγόμεθα ελεύθεροι

ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ ΙΑΚΩΒΑΤΟΣ 26-12-1848

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

ΤΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ

 





Από το  DETE.gr ΠΑΤΡΑΣ πήραμε το παρακάτω

Τρεις κούκλες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Πάτρα και μάλιστα είχαμε απολαύσει πέρυσι στο Καρναβαλικό θεατρικό δρώμενο «Καρναβάκχαι» – η Σάντυ Πατσαούρα, η Μαριλένα Τρακαλιάνη και η Βάλια Πλώτα – μας εξέπληξαν για ακόμη μια φορά ευχάριστα μέσω της performance που ετοίμασαν. Μιας βίντεο/performance με ένα θέμα που απασχολεί έντονα τον τελευταίο καιρό την ελληνική κοινή γνώμη, όπως είναι η σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας.Τα τρία κορίτσια της performance group clarity έφτιαξαν ένα βίντεο για την σεξουαλική παρενόχληση στον επαγγελματικό χώρο με σκοπό να προβάλλουν τις παρενοχλητικές συμπεριφορές όπως: προσβλητικά και σεξουαλικά σχόλια, εξαναγκασμό, κατάχρηση εξουσίας, «άγγιγμα» κ.α. οι οποίες δημιουργούν, στα άτομα που τις δέχονται, σοβαρές επιπτώσεις όπως η δυσπιστία στα πρόσωπα τους, ο φόβος, το αίσθημα της αδικίας, σε μια κοινωνία που εν τέλει στοχοποιεί τα θύματα αντί να στέκεται δίπλα τους. Οι επιπτώσεις αυτές αυξάνονται, καθώς δεν περιορίζονται στο προσωπικό επίπεδο μόνο, αλλά και στο άμεσο περιβάλλον τους. Ωστόσο, η static performance δεν εστιάζει μόνο στο γεγονός αυτό, αλλά έχει ένα επιπλέον στόχο: Να παρουσιάσει την επόμενη μέρα των θυμάτων, είτε αυτά είναι έμμεσοι αποδέκτες της σεξουαλικής παρενόχλησης είτε εμπλέκονται άμεσα (μάρτυρες των γεγονότων). Τέλος με την κοινοποίηση του static performance βίντεο στηλιτεύουμε το εχθρικό-κακοποιητικό περιβάλλον που υφίστανται οι γυναίκες και δείχνουμε την αθέατη «άλλη πλευρά» των θυμάτων» καταλήγουν οι clarity και αξίζει να δείτε το βίντεο των κοριτσιών στο instagram  που κυριολεκτικά καθηλώνει.

Πηγή  Dete.gr

Επισης το Patras events.gr εργαψε

Τρία κορίτσια που εργάζονται και δραστηριοποιούνται στην Πάτρα και υπηρετούν την τέχνη, έφτιαξαν μία ομάδα, την Clarity Performance.

Στο πλαίσιο αυτή η ομάδα δημιούργησε και παρουσίασε πρόσφατα στα social media ένα βίντεο για την σεξουαλική παρενόχληση που ταλανίζει τον εργασιακό και επαγγελματικό χώρο. «Η καλλιτεχνική ομάδα clarity παρουσιάζει ένα βίντεο για την σεξουαλική παρενόχληση στον επαγγελματικό χώρο.

Ένα ζήτημα που ταλανίζει πολύ την κοινωνία και κατά κυρίως λόγω τον γυναικείο πληθυσμό» γράφει η ομάδα σε σχετική της ανάρτηση.  Ωστόσο το βίντεο αυτό δεν εστιάζει μόνο στο γεγονός αυτό καθ' αυτό. Το βίντεο αυτό έχει στόχο να παρουσιάσει την επόμενη μέρα των θυμάτων είτε αυτά είναι άμεσοι αποδέκτες της σεξουαλικής παρενόχλησης είτε απλοί παρατηρητές.

Η ψυχολογία, τα προβλήματα και αυτά έχουν να αντιμετωπίσουν, η δυσπιστία στα πρόσωπα τους, ο φόβος, το αίσθημα της αδικία, σε μια κοινωνία που εν τέλει στοχοποιεί τα θύματα αντί να στέκεται δίπλα τους.

Patras events.gr


                                                     ΒΑΛΙΑ  ΠΛΩΤΑ

Η χωριανή μας Βάλια (Ευαγγελία ) κόρη της Νότας Παντοπούλου,  εγγονή  Νίκου Παντόπουλου και της Λούλας Θεοφιλάτου Παντοπούλου

Γεννήθηκε στην Πάτρα αλλά έζησε τα παιδικά της χρόνια

στα Δαμουλιανάτα και στο Ληξούρι

Εργάζεται ως βοηθός εργοθεραπείας σε Κέντρο Ειδικής Αγωγής και σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης με ΑΜΕΑ.

Τα τρία κορίτσια (Ομάδα Clarity) κυκλοφορήσαν VIDEO που δημιουργήσαν  για την σεξουαλική παρενόχληση που ταλανίζει τον εργασιακό και επαγγελματικό χώρο.

ΤΟ VIDEO 

Τα Πατρινά ΜΜΕ αγκάλιασαν την προσπάθεια των κοριτσιών και την προβάλουν  Συνεντεύξεις έδωσαν  στο Ράδιο ΓΆΜΜΑ 94 fm

Η Ομάδα στην εκπομπη της Ελευθερίας Σεργιοπούλου 5/9/22

               Η Συνέεντευξη

Επίσης στην Ελεάνα Μαγδαληνού που Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νεολόγος και σε πολλά άλλα SITE

H ομάδα τους CLARITY έχει προταθεί να μπει στην ΛΙΣΤΑ
ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ   

Θεωρούμε ότι αξίζει η προσπάθεια τους για πρόταση ως ΟΜΑΔΑ 
της χρονιάς 
Όποιος από τους Φίλους θέλει να προτείνει την CLARITY για
 πρόσωπα της χρονιάς μπορει να ακολουθήσει τα παρακάτω

ΚΛΙΚ  prosopaxronias 
Στην φόρμα που θα εμφανιστεί την συμπληρώνει όπως
Φαίνεται

Δεν ειναι απαραίτητο το τηλέφωνο σας  
Μετά την συμπλήρωση  οπως φαίνεται πατάτε ΥΠΟΒΟΛΗ  
Οταν γινει η σελίδα ΛΕΥΚΗ ειναι εντάξει 

Η ομάδα  στο instagram  
 

clarity_performers


 στο  F B Clariry Clarity  με την παρακατω ΦΩΤΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια: