Σαν σήμερα, την 6 Αυγούστου 1945 ο χριστιανός πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν διάλεξε να ρίξει την ατομική βόμβα πάνω στον άοπλο λαό της Ιαπωνικής πόλης Χιροσίμα. Και το χριστιανικό φιλοδώρημα το επανέλαβε 3 μέρες αργότερα με μια δεύτερη ρίψη στην πόλη του Ναγκασάκι. Ο Β' παγκόσμιος πόλεμος -ουσιαστικά ο πόλεμος ανάμεσα στις φασιστικές ορδές και τον κόκκινο στρατό- είχε τελειώσει. Η κόκκινη σημαία κυμάτιζε πάνω στα ερείπια του Ρά'ι'χσταγκ από τις 9 Μα'ί'ου του ίδιου έτους. Ο κόκκινος στρατός είχε ήδη σώσει τον κόσμο και ανάμεσά του και τα κράτη που τον πολέμησαν στη γέννησή του μετά την νικηφόρα Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917. Ένα από τα κράτη αυτά ήταν και η Ελλάδα. Τον Γενάρη του 1919 είχε αποβιβάσει στις ρωσικές πόλεις Οδησσό και Σεβαστούπολη 23.551 έλληνες στρατιώτες ενάντια στο νεαρό σοβιετικό κράτος. Αποχώρησαν ντροπιασμένοι αφού άφησαν 398 νεκρούς και πήραν μαζί τους 657 τραυματίες. Όχι μόνο οι μπολσεβίκοι αλλά και οι πολίτες από τα σπίτια τους τους πυροβολούσαν και οι γυναίκες από τα παράθυρα τους έραιναν με ζεματιστό νερό! Αυτά δεν τα διδάσκουν σήμερα σε κανένα ελληνικό σκολειό. Το ακούς κύριε Μπαλτά; Το μάρμαρο βέβαια το πλήρωσαν οι ανθούσες ελληνικές παροικίες της νότιας Ρωσίας με διώξεις, εκτοπίσεις κ.λ.π. Αυτό διδάσκεται και διατυμπανίζεται κάθε τόσο και λιγάκι από τα βρωμοκάναλα και τις συνοδές φυλλάδες χωρίς να αναφέρουν το γιατί.
Το πρωτοφανές, το απίστευτο έγκλημα της ρίψης της ατομικής βόμβας εγκαινίαζε την τρομοκρατία του ατομικού μονοπωλίου από τις ΗΠΑ, ενάντια στους ριμαγμένους από τον πόλεμο λαούς και την ερειπωμένη και αιμάσσουσα Σοβιετική Ένωση με πάνω από είκοσι εκατομμύρια (20.000.000) νεκρούς και περισσότερους τραυματίες, που η δοξασμένη της και νικηφόρα αντίσταση εξέπληξε τον κόσμο όλο. Στο Λονδίνο ακόμη επαιάνιζαν τον ύμνο της Διεθνούς!
Παράλληλα, τέθηκε το μεγάλο ερώτημα κατά πόσο κορυφαίοι επιστήμονες, ανολοκλήρωτοι πολίτες, επιτρέπεται να μπαίνουν στην υπηρεσία αμοραλιστών πολιτικών, δίνοντες "τα άγια τοις κυσί" ".
Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, συνταξιούχος του ΤΣΑΥ, Βιλήσσια.
ΣΗΜ Έστω λίγες μέρες αργότερα η αξία του δεν χάνεται
ΣΗΜ Έστω λίγες μέρες αργότερα η αξία του δεν χάνεται
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου